Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het dreefke

Als je hier boven op het koppeke van onze straat eens rond kijkt zie je in de verte het dreefke. En van op het koppeke van onze straat ziet het dreefke er lieftallig uit. Dat is geen echt dreefke hoor. Er staan maar aan één kant bomen. Maar mske noemt dat zo.

En als je dan van hier naar het dreefke wandelt en langs de andere weg terug, ben je toch zo een acht kilometer verder.

mske vindt het dreefke prettig om door te lopen, het is er erg rustig en stil.

Doordat het er zo rustig en stil is heeft het ook zijn nadelen, zoals de houten kist afgeladen vol met rottende kolen en het paardenvlees dat wat verder in de kant werd gegooid en er ook gewoon ligt te rotten, sommige pakskes zelfs nog niet geopend. En de plastic zak met tuinafval die tegen de boom leunt. In plaats van dat daar dan gewoon uit te kappen dat het kan vergaan. Neen, typische oplossing van deze tijd, een plastic zak er rond.

Eigenlijk worden sommige van die boomgaardbermen maar al te dikwijls als stortplaats gebruikt.

mske wandelt dus graag door het dreefke, het is er rustig en stil en ze zou de vieze dingen niet zien, ware het niet dat Slow ze ziet en becommentarieert.

Previous

Na het kerstliedje komt het lenteliedje

Next

Net nog in de zon, nu op het blog

6 Comments

 1. Zonde toch hè…ik zie dat eigenlijk ook altijd wel hoor, die rommel…en dan vraag ik me altijd af waarom dat nou toch nodig is. En waarom mensen, als ze gevraagd wordt waar ze zich aan ergeren op straat toch altijd met die hondenstr*nt aan komen dragen…zouden die nou nooit eens écht goed om zich heen kijken wat voor zooi er ligt, veroorzaakt door simpelweg gemakzuchtige donders van mensen? Het toppunt? weggegooide plastic zakjes met…hondenstr*nt!

 2. ms

  Het is ongelooflijk hoeveel versleten schoenen je in die bermen vindt en dan bedoel ik niet hier of daar één, maar wel degelijk op een hoop.

  Na de pluk blijven er ook dikwijls kapotte rugzakjes of zo of thermossen achter, maar die ruimen de fruittelers dan zelf op vermoed ik.

  Maar daar in die dreef weet ik niet of het opgeruimd wordt.

  Tja, hondenkak vergaat ook, maar er zijn er wel die dat net op je dorpel durven laten doen. En dan kan ik er inkomen dat het efkes tegensteekt natuurlijk. Maar daar spreek je de dader zelf op aan, of beter de eigenaar natuurlijk.

 3. De eigenaar ís de dader..die moet zijn hond het daar niet late doen hè…die lui verpesten het voor alle welwillende hondenbezitters!
  Ik vind het echt zonde..hoewel troep er ook niet in de singels ligt..ach overal eigenlijk..illegale stort vindt ook steeds meer plaats.
  Maar inderdad…vanuit de verte kan zo’n dreefje er dan nog heel lieflijk uitzien hè..ik probeer de troep ook altijd van m’n foto’s te houden hoor!

 4. Het is overal zo en soms snap je niet waarom de mensen afval in grachten gooien.Nabij het recyclagepark waar je alles kwijt kunt zie je in de grachten houten fruitkistjes liggen,afvalzakken ,plastieke bakken en laatst merkten we een auto op met een aanhangwagen met daarop een grote pluchen beer.Als ik zeg een grote dan was die zeker meer dan een meter hoog.De kinderen zeiden nog “oma kijk eens wat een beer.”
  Een paar minuten later zien we de auto terug langskomen zonder beer in de aanhangwagen. Maar…even later zagen we die beer in de gracht liggen!!!! Die man nam niet eens de moeite om 100m verder de beer af te geven in het recyclagepark waar ook een container staat van de kringloopwinkel. Ergerlijk vind ik zoiets.Hij was tè groot om uit de gracht te halen anders nam ik die beer zelf mee .We waren met de fiets.

 5. bea

  Die Slow toch ,azo de stilte verbreken.

 6. dumpen in de natuur, alsof natuur afval is, een grote foei is dat

  haha dat becommentarieëren, ik herken dat precies van ergens
  ik loop ook liever in een stille dreef dan een becommentariërde, met al dat gebabbel hoor je de vogelkes niet

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: