Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zij die de anderen als meid beschouwen

We kennen ze wel, ze worden in de gazetten genoemd, ze zouden bestraft worden, ze zouden camera’s gaan zetten om ze te betrappen. Iedereen kent ze. Men noemt ze: “sluikstorters”.

Maar … die zijn niet alleen in hun idee dat de hele wereld rond hun persoontje draait en dat de anderen de zaken wel zullen opruimen achter hun lui gat.

Iedereen kent het systeem van een zwembad? Je doet voor het zwemmen je kleren uit en na het zwemmen terug aan? Ja? Nog mee? Je kleren kan je in een locker achterlaten. Ik heb ooit nog geweten dat je die gewoon in het hokje mocht laten hangen, dat is nu al lang niet meer.

Sommige zwembaden voorzien zelfs in speciale kapstokken voor je kleren. Dat is uiterst vriendelijk, maar ik gebruik die niet.

Die dingen zijn star en eisen hun plaats op in een ruimte die eigenlijk ook al strak uitgemeten is. Hang je je kledij aan de haak en haal je die er daarna terug af, klettert die kapstok naar beneden want die blijft daar natuurlijk in haken. Wil je hem wel gebruiken moet je hem -bij manier van spreken- aankleden. Dat is me allemaal veel en veel te omslachtig.

Ik vertrek dus naar het zwembad in mijn slonzige trainingsbroek en mijn overgrote pull. Rap uit, rap aan en geen gedoe met ambetante kapstokken, gewoon foefel de foefel in mijn zwemzak. In die lockers is gewoonlijk toch ook een haak om een jas aan op te hangen.

En dan kom je in zo een hokje. En wat hangt daar?

(Lees verder onder de foto)

Achtergelaten door een paar antisocialen, terwijl ze toch bij het verlaten van het zwembad aan het kapstokrek -zie de uitgelichte afbeelding- voorbij komen.

En dat wéten ze goed genoeg want ze hebben die kapstokken daar gepakt.

Previous

Korting? Wat is dat?

Next

Volgens de app van het KMI …

12 Comments

 1. De keren dat ik nog in het zwembad vertoefde dateren toch van enige jaren terug. Daar was verkleden een fluitje van een cent, keurige opbergruimten voor al dat goed en je sleutels, en dan een bandje om de pols waarmee je gewoon kon zwemmen en duiken. Kleerhangers zag ik er niet. Dat je tegenwoordig alles moet beveiligen is wel een dingetje…voor je het weet is alles wat je aan had weg gehaald en moet je in de natte plunje naar huis of zelfs in je blootje….brrrrr Dus dan maar niet meer zwemmen….:)

  • ms

   Die kapstokken moet je ook wel in die lockers hangen. Maar ze achteraf wel terug naar de kapstokhouder brengen en ze niet in de kleedcabines achterlaten voor een of andere goedgewillige.

 2. Die onhandige kapstokken heb ik ook nooit gebruikt.
  Er zijn steeds meer analfabeten – en ik kan het weten. Dat is de enige reden die aannemelijk is waarom ze niet weten waar de kapstok wel hoort. En dan nog… Kijk hoe een ander het doet.

  • ms

   Irritante dingen hé. Niks voor mij.

   We hebben ooit eens zulke achtergelaten exemplaren, na het zwemmen, buiten het kleedhokje gezet, met de bedoeling ze, na het aankleden, mee te nemen en ze op hun plaats te hangen.

   Toen we uit het kleedhokje kwamen, waren ze weg. En dat vond ik affrontelijk. Net of wij hadden beslist dat de redders ze moesten opruimen.

   En niet kunnen lezen? Ze weten dan wel waar ze ze kunnen pakken.

 3. Het zijn maar kapstokken, denk ik dan. Wat denk je van mensen die in een kledingwinkel alle kleren die ze gepast hebben in het hokje laten hangen? Of op de grond gooien. Dat zijn 1) dingen die nog moeten verkocht worden en 2) waar is het respect voor de verkoopsters die dat allemaal moeten opruimen?

  • ms

   In het pashokje laten hangen maakte ik wel al mee en daar heb/had ik inderdaad ook mijn bedenkingen bij.

   Op de grond gegooid heb ik ze nog niet gevonden, gelukkig maar …

   Wel ja, het is het gevoel dat ik daarbij krijg, dat er mensen rondlopen die denken dat de anderen hun meid zijn.

   Een gebrek aan respect? Zeker. Maar wel vermengd met enige grootheidswaanzin en hoogmoed, al zullen ze dat nooit toegeven.

 4. Gemakzucht, analfabeet, slordig, ze doen zoiets altijd en overal.
  Je eigen kleedhok hebben en houden was prettig maar ik herinner me uitzonderlijk drukke dagen, te weinig kleedhokjes.
  Dan werden nieuwkomers in een bezet hok gestopt. Was geen ramp maar je keek raar op wanneer je een vreemd kind aantrof bij het aankleden.

  • ms

   Eigenlijk heb ik dan het einde van de periode van de eigen kleedhokjes meegemaakt.

   Maar die drukke dagen met te weinig kleedhokjes herinner ik me ook. Zo moesten we in de moderne telkens met twee een kleedhokje delen en soms wachten tot de anderen klaar waren eer er eentje vrij was.

   Gemakzucht, analfabeet, slordig … onbegrijpelijk als je toch dat kapstokrek voorbij moet.

 5. elsjeveth

  Heel misschien waren ze achtergelaten voor jullie gemak 🙂 en och niet alles is slecht bedoeld, soms gewoon simpel van gedacht de mensen.
  Ik vind ook weleens een kledinghaak in het kleedhokje, het heeft me nog niet gestoord.

  • ms

   Mij dus wel. Gewoon omdat het er erg onhandig in de weg hangt te hangen. Hang je je jas op, dan komt dat ding gegarandeerd mee als je je jas terugneemt.

   • elsjeveth

    Gelukkig nog niet aan de hand (of jas 🧥 ) gehad

    • ms

     Het zal misschien afhangen van de haken in de hokjes zelf ook, maar als iedereen deed zoals voorzien, dan was er voor niemand een probleem.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén