Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In beeld

Het voelde aan als een slag in mijn gezicht, een klop op mijn hoofd en ik voelde me echt wat voor schut gezet.

“Nu is ’t uit!” besloot ik. En alhoewel ik al meerdere keren besluiteloos had overwogen, zette ik nu de voet in de pla.

Wat was er loos? Ergens in 2018 kreeg iedere Flickr gebruiker de melding dat Flickr betalend zou worden en aangezien ik te veel foto’s op Flickr had, betaalde ik. Ik kreeg korting als ik daarna twee jaar ineens betaalde. Dat deed ik ook. Mijn Flickr account was veilig tot volgende november.

Maar van tijd tot tijd vrat de twijfel. Zeker nu, nu we haast aan het eind van die drie jaar zouden gaan komen. Het is er aan te zien. Ik zette minder foto’s op Flickr en terug meer hier op het blog.

En toen kwam de e-mail van Flickr … én de koude douche.

Want terwijl ik, seutebie die ik ben, drie jaar had betaald voelde ik me eigenlijk compleet belachelijk toen ik las:

In 2018 we announced that free accounts containing over 1,000 photos and/or videos would have content actively deleted. In the years since, we haven’t deleted a single photo that was over the limit. Not ONE. Instead we chose to invest back into our community, because your photos are what make this place great

Ik zocht naar een e-mail van oktober 2020 toen ik had overwogen om een subdomein aan te maken. Dat zijn twee blogs in één om het zo te zeggen. Toen was ik er mee gestopt omdat het niet zo goed vlotte en ik toch nog twee jaren voor de boeg had.

Nu ging ik er mee aan de slag. Ik moest mezelf wel een sjot onder mijn gat geven telkens ik weer een nieuw risico moest nemen. En zeggen dat ik dat ooit voor de website van de zaak wel had gedaan zonder strubbelingen.

Ineens besefte ik dat ik ooit ook zo aan Wizzewasjes was geraakt, met een denkbeeldige sjot tegen mijn achterkant en wat nog meer is, ik besefte ook dat ik Wizzewasjes aankondigde op één april 2008.

En we waren eind maart. En ineens was er haast bij. Het kon niet snel genoeg meer gaan. Dat subdomein moest en zou op één april ten tonele verschijnen.

Zodoende is het vanaf vandaag 1 april 2022 mogelijk om Wizzewasjes In beeld te bekijken.

Er is nog veel werk te verzetten als ik alles van Flickr wil overhevelen en telkens op dit blog bij de vermelding “Meer foto’s” de link moet gaan aanpassen.

Ik heb het er voor over.

Previous

Een beloftevolle zomer

Next

De museumpas

20 Comments

 1. Ik heb me op In Beeld geabonneerd. Hoop ik. sinds een poosje moet ik telkens opnieuw inloggen als ik een reactie wil plaatsen, ook als ik vraag om me te onthouden. (Vergeet me niet, oh, vergeet me niet, als de duisternis valt en het zingen verstomt, vergeet me niet.) Dus ik weet niet of dat abonneren gelukt is. We houden het in de gaten.

  • ms

   Dank je.

   Er zal -hoogswaarschijnlijk- niet dagelijks op geblogd worden, alhoewel … met het overzetten kan je met momenten hele resems berichten krijgen dat er nieuwe foto’s op gezet werden.

   Een verhuis brengt nu eenmaal vodden mee … 😉

   Wat dat inloggen betreft, ik snap er niks van. Luc wordt ook altijd “vergeten” al staan de instellingen zo dat dat eigenlijk niet kan. Ik zal het nog eens nazien.

   En ik weet niet hoe -of waar- je je geabonneerd hebt want ik zie je niet staan.

   pske van mske: als antwoord op dat liedje kan dat laatste wel tellen 😮😂

   • Ik drukte op de volgknop bovenaan het bericht. Maar nu heb ik je in de Reader opgezocht en me op die manier geabonneerd. Als het goed is sta ik je nu vanaf daar toe te grijnzen. 😀

 2. Ik had ook zo’n gratis Flickr account met op een gegeven moment meer dan 3.000 foto’s. Toen ik ervoor moest gaan betalen heb ik de oudste albums eraf gezwierd en alleen de nieuwste laten staan. En de tijd heeft mij geleerd dat ik er nooit meer naar omzie want ik heb al mijn foto’s bij elkaar in mapjes op een externe harde schijf.
  Ik beheer nog wel een Flickr site voor onze vereniging. Daar heeft een hele groep mensen er iets aan en als ik aan 1.000 stuks ben, dan maak ik gewoon een nieuwe.

  • ms

   Ik heb al mijn foto’s op een externe harde schijf, maar ik had voor Flickr de beste ervan geselecteerd.

   Die waar ik op het blog naar verwijs ga ik nu overzetten en de andere mogelijk gewoon weghalen. Enkel twee albums ga ik laten staan.

   Maar zoals ik het zie had je de jouwe ook niet moeten weghalen, ze hebben toch geen enkele foto verwijderd.

 3. Gedoe, zou je een punthoofd van krijgen
  Mijn reactie op In Beeld wordt niet opgepikt, boehoe…😪

  • ms

   Mogelijk moet ik die nog goedkeuren. Dat is normaal bij een nieuw blog. Ik zal thuis eens gaan kijken, ik zit nu wel in de auto.

 4. elsjeveth

  Ha ik ben je gaan volgen. Benieuwd of je mijn aanmelding ziet.

 5. Het is voor mij Latijn. Van flikker weet ik niks af.

  • ms

   Het was/is een mooie oplossing om foto’s op te zetten. Maar nu gaan de foto’s er af. Die welke ik de mooiste vind zet ik in “In beeld”, de andere kan ik wel op de laptop bekijken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén