Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Na het kerstliedje komt het lenteliedje

Het is niet de eerste keer dat ik er over vertel en ik ben ook niet de enige die er over vertel, over die liedjes die in je hoofd blijven zitten. Moest ik telkens een vermelding gemaakt hebben als er zo een liedje in mskes hoofd bleef zitten, had dit blog al veel meer pagina’s gehad.

Dat ik het er vandaag wel wil over hebben komt doordat het liedje in kwestie al maanden in mskes hoofd zat. Een kerstliedje neuriën in april, het is wat eigenaardig maar het gebeurde. mske ontwaakte er mee en het popte op bij het fietsen en mske werd het zowaar wat beu. Dan zong ze bewust andere liedjes, maar daar stopte ze mee toen Slow eens vroeg: “zit jij nu te zingen op je fiets?”

Het eigenaardige was dat mske met Kerstmis dat liedje nog had opgezocht omdat ze het had gekend als kind en het zich ineens herinnerde als een mooi melodietje.

Half april dus en mske was nog aan de kerstliedjes.

Toen kwam de historie van het pintenliedje, waarbij Zoneke vertelde dat Ella ook al het “Vrolijk lentelied” van Jan De Wilde in de school had gezongen waarbij hij opgelucht afrondde met te zeggen: “gelukkig kent ze de stroofkes niet”.

mske vindt dat de versie van Rum ook niet te versmaden is.

Eergisteren realiseerde mske zich dat ze al enkele dagen wakker was geworden met het “Vrolijk lentelied” in haar hoofd. En ze bedacht dat het kerstliedje ook al enkele dagen was weggebleven. En ja, het vrolijk lentelied heeft de herderkes vervangen.

Wat zouden ze in de zomer gaan spelen?

Previous

Stel …

Next

Het dreefke

15 Comments

 1. Ah ja! Dat is het lied van de fallus impudicus hahaha en de blaadjes die bomen krijgen hè! Nou..je kunt slechtere liedjes in je hoofd hebben..kerstliedjs in april bijvoorbeeld hahahaha!

 2. ms

  En ik ken er dan maar één stroofke van, van dat kerstliedje …

  Over afgezaagd gesproken.

 3. Zijn er kerstliedjes met méér dan één strofe?? ik ben naar het openbare onderwijs geweest hè…daar hadden we alleen maar héle korte kerstliedjes! hahahahah!

 4. ms

  Stille nacht heeft er drie. De herderkes lagen bij nachte, heeft er ook meer. Er zijn er nog. Maar van dat ene vind ik maar één strofe terug ook.

 5. Oooh…daar leerden wij er allemaal maar eentje van hoor!
  Maar wat was dat ene dan ook alweer..???

 6. ms

  Ik heb er nog eens op gegoogeld en jawel hoor het heeft meerdere stroofkes maar die ken ik niet en wil ik niet kennen en ik ken zelfs de melodie niet waarop je stroofkes moet zingen.

  Hier is het.

 7. Oh…denk dat het hetzelfde is als wij leerden als:
  ’t Is geboren het heilig kind,
  jubel hemel en jubel aarde
  ’t Is geboren het heilig kind,
  dat de mensheid met God verbindt.

  Vaker het woord God in één liedje kregen wij niet hoor! hahahaha! En de jubel hemel werd 9 van de 10 keer jubeltenen hahahahahaaaa!
  Zo…nu staat er in april nog een kerstliedje op je blog ook woehahahahahaaa!

  • ms

   Lap zeg! Dan gaat er nog meer dan één versie van bestaan ook.

   Zie maar dat het nu niet in jouw hoofd gaat zitten, zo tot aankomende kerst of zo …

 8. bea

  Dat kan gebeuren dat je een ganse dag met een liedje in je hoofd zit. Had het laatst ook voor maar weet godzijdank nu niet meer welk het was
  Kerstliedjes rond paastijd….hoho, DAT is erover, het zal je maar overkomen, hahaha. Alé, gelukkig is het lentelied er nu.

 9. ms

  Gelukkig heb ik de paasliedjes overgeslagen. Dat gaat dan niet over herderkes maar over kosters.

 10. Dat had ik laatst ook met een liedje “Weet je wat we doen”ik mag er nog niet aan denken of het gonst weer door mijn hoofd,btw,hele goeie dialoog met Mizzd heb er van genoten
  daaaag

 11. ik ken alleen maar refreintjes

  ik denk dat het in de zomer weer zal zijn van doz servezas of misschien wel doz sangria’s

 12. Gettie

  Wat een geluk dat je het kerstmelodieke geruild hebt voor een lenteliedje, er zou begot nog sneeuw uit die paasklokken kunnen vallen hahaha.

 13. max

  zit hier maar wat met in uwe kop…

  Mahna Mahna
  Do doo be-do-do
  Mahna Mahna
  Do do-do do
  Mahna Mahna
  Do doo be-do-do be-do-do be-do-do be-do-do-doodle do do do-doo do!

 14. ms

  Dat wijzeke daarvan ken ik niet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén