Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Een fantastische dag met een paar malheuren

Het begon al vroeg. mske had de wekker gezet. Ze had gedacht: “aankleden, eten en wegwezen”. Dat aankleden had wat voeten in de aarde. Eén iemand verstond het zelfs om nog in zijn slippen rond te lopen als mske al zo goed als klaar stond.

mske zei: “zeg mannen! Ik wil nog twee buskaarten kopen, mijn Win-for-Life omwisselen en geld afhalen hoor”. Ze zag zich al full speed door die hitte naar het station haasten.

Afin, ze kwamen goed op tijd aan het station aan. mske had nog tijd om twee buskaarten te kopen, haar Win-for-Life om te wisselen en geld af te halen. Maar Slow was wel zijn gsm vergeten.

Toen liepen ze de trap naar het perron op en zei Slow geschrokken: “Ella! Wat heb jij aan je voet?” Ella mankte en het bloed liep in haar schoen. “Ik ben van mijn pedaal geschoven” zei Ella.

mske heeft normaal altijd pleisters bij, maar door al diegenen die er geen bijhebben en dan aan mske vragen: “ms, heb jij pleisters bij je?” had mske er nu geen meer. De stationschef had er ook geen en gaf maar een ganse zwachtel en een stuk kleefband aan Slow die daar over het perron mee aan kwam wapperen.

Verder verliep de reis rustig en vlot. Alleen had Ella haar fototoestel bij haar mama thuis vergeten. mske en Slow hadden het hunne wel bij, al gebruiken ze dat niet meer. Ze besloten het aan Amke te geven die zaterdag omdat ze samen met Ella en Bollie op vakantie vertrekt.

Planckendael! Daar gingen ze naartoe. Dat zei ik nog niet hé. Amke fotografeerde er lustig op los. En iedereen had plezier en alles was plezant.

Tot ze bijna naar huis gingen en Slow voorstelde een foto van Amke te maken voor de in zand gezakte jeep. Daar knotste het fototoestel tegen de grond. Kaduuk natuurlijk. Amke beteuterd natuurlijk.

En dan besloten ze maar een spaghetti te gaan eten als ze terug in Landen kwamen. Die verdemmeling was dicht! Ze zijn elders geweest. Het was lekker, daar niet van. Dat zei Amke ook, maar ze vond die porties ook al zo klein.

Raar hé, dat tegenslagen vertellen langer uitvalt dan de plezante dingen.

En toen mske de 288 foto’s zag die Amke had gemaakt, gelukkig kon ze die nog van de kaart halen, vond ze het pas écht spijtig dat het ding stuk was. Gewone buitenfoto’s nemen lukte er wel goed mee, het ging pas fout als je binnen wou fotograferen of close-ups maken.

Gelukkig was op die foto’s ook te zien hoeveel pret ze hadden gehad.


Foto: Amke [Babygiraf, geboren op 9 juli 2013 ‘s middags]

Previous

Raadsel opgelost!

Next

Slowse uitspraak

4 Comments

  1. gelukkig dat de foto’s nog te redden waren…

    ik roep ook altijd: doe het touwtje om je nek, wat voor camera dan ook, meestal kan er wel een ‘touwtje’ aan vast gemaakt.

  2. Het is een toestel met een touwtje rond de pols, waar dat dus ook de ganse tijd aangezeten heeft. Het ging fout toen Amke het toestel aan Slow wilde geven.

    Volgende keer pas losmaken als de andere zeker en vast dat fototoestel vast heeft.

    Nu eerst een ander fototoestel kopen voor Amke.

  3. Zonde, maar er mankeerde toch al wat aan, aan dat toestel hè. Nu een nieuwe góéde kopen..ze zijn niet zo duur meer tegenwoordig hoor, ook de bekende betere merken niet. En bij bol.com koop je er vaak in pakket nog handig goedkoop dingetjes bij als een extra accu of een tasje. (bol.com is trouwens ook heel makkelijk bij gebleken gebreken..even een mailtje en dan is het meestal gewoon terugsturen en je krijgt simpelweg een nieuwe)

  4. Ja ik heb er nog twee liggen, maar ze ff brengen is wat te ver

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: