Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Laken

Na de dood van grootvader, waarover eerder sprake, ging grootmoeder met tantje J. in Laken wonen, dat was dichter bij tante Jeanne’s werk. Nu weet mske niet of tante ms daar al eerder woonde of pas achteraf, maar die woonde aan de overkant, aan de andere kant van die tunnel, tussen de kerk en het station.

En als mske en Broer bij grootmoeder op vakantie gingen, dan gingen ze met M/V spelen. Daarvoor moesten ze, twee kleine kindjes, te voet, die drukke baan oversteken. Soms waren ze met vier als M/V hen kwamen halen. Voorstelbaar in deze tijd?

Maar dan kwam het, want tante ms had, net zoals grootmoeder en tante Jeanne, geen tuin, ze woonden op een appartement, maar dat was géén probleem, want recht daarover was het station van Laken en rond dat station was een parkske en daarin gingen M/V dan spelen. En in de vakanties mske en Broer dan ook.

Maar om het nóg spannender te maken, in dat parkske liep op sommige dagen een garde-ville en die joeg hen weg, want dat parkske was niet om te spelen, dat was om te wandelen en op bankskes te zitten. En als de garde-ville hen dan met zijn vuist stond na te schudden … dan trokken ze maar naar … of zouden we dat wel zeggen? Zie dat er hier een paar beginnen steigeren.

Previous

Zes uur is zeven uur

Next

Hindernissenparcours

1 Comment

  1. 26-03-2006, 23:26:22
    Bedankt!
    Voor je reactie op men blogje! Ik passeer elke dag met de trein op die plaats!! Ik vraag me altijd af…is het leuk om wonen in Laken?
    http://edelweiss.skynetblogs.be
    Edelweiss

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén