Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Segedunum

We gingen niet naar Edinburgh. Om een lang verhaal kort te maken: de Tattoo was bezig, we wisten niet of we er konden parkeren en we hadden het niet op voorhand georganiseerd. Volgende keer beter.

Het alternatief? Segedunum. Jaja, weeral Romeinen. Die zijn daar nog massaal aanwezig, hun muren dan toch.

(Lees verder onder de foto)


Stilstaand beeld uit Lucs filmpje

We hebben, ondanks mijn hekel aan musea, toch mooie dingen gezien die daar op die site gevonden werden. Eigenlijk zijn we er langer gebleven dan gepland.

Eigenaardig was wel dat, ondanks er inkom betaald diende te worden, er geen controle was bij de achterpoortjes. We liepen door poortjes waar vermeld stond dat het enkel toegankelijk was voor tickethouders, maar niemand keek die tickets na. Iedereen kon er zo in. Verwonderlijk was dan wel de man die door de afsluiting naar de site stond te gapen.

Rare jongens die Engelsen? Of gaan ze er van uit dat iedereen eerlijk is?

Previous

Water langs alle kanten

Next

De teloorgang van Whitley Bay

3 Comments

 1. iedereen is toch eerlijk?
  We zagen ook veel “honesty box”en en dachten iedere keer “dat zou je bij ons eens moeten proberen”
  Wij deden ooit de Taptoo: een onvergetelijke gebeurtenis, iedereen van ons gezelschap was wel “gepakt” geweest. Perfect georganiseerd. Op voorhand te reserveren, rap uitverkocht.

 2. Wel ja, dat is de bedoeling. Volgende keer met alles er op en er aan. Daarom dat we er dit jaar maar niet aan begonnen.

  Iedereen eerlijk? Dàt geloof ik direct!

 3. Gettie

  Een woord als Segedunum roept bij mij geen enkele verbintenis op met Romeinen. Ik zal toen zeker ziek geweest zijn tijdens die geschiedenisles
  Natuurlijk was er niemand om te controleren of je wel door het poortje mocht stappen, die controleurs zaten allemaal in Edinburgh naar den taptoe te kijken en te luisteren. Aha, mystery solved!

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: