Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De weekends van oktober

Er zijn te weinig weekends in oktober. Het eerste ligt al achter ons, het tweede is aan de gang. Dat gaan we gebruiken om één en ander aan nodig en minder nodig gerief van eigenaar te laten wisselen … mits betaling natuurlijk. We zijn nog van de generatie die leerde: “van een ander zijn eigendom blijf je af”.

Maar dat is een ander verhaal. We hadden het over die weekends van oktober. Amke en Ella komen namelijk elke maand een weekendje naar hier en dat wordt nu passen en meten. Dit weekend past het al niet voor Bollie.

Voor volgend weekend ligt hier een uitnodiging. Ik werd uitgenodigd voor een gratis buffet, Luc moet betalen.

Het weekend daarna, het laatste van oktober, is Amke jarig en is er bij Bollie thuis een verjaardagsfeestje.

Luc en ik hebben even de hoofden bij elkaar gestoken. We gaan dat gratis buffet aan ons laten voorbijgaan en Amke en Ella halen. Waarom? Er zijn een paar goede redenen.

Eerst en vooral gaan Amke en Ella zo een beetje voor. En verder staat er in die uitnodiging ook nog:

Wij beschouwen het als onze plicht u zo goed mogelijk te informeren.

Dat buffet is dus een soortement lokmiddel.

En dan moeten we nog ergens een datum vrijhouden om met Zoneke en Querida te gaan eten. Ja, nu mijn verjaardag toch al een poos voorbij is, kan ik ongestoord vertellen dat hij er geweest is. Querida verjaarde dan precies één dag voor mij. Dat etentje hebben we nog tegoed en hebben we maar mooi vastgelegd op de 24ste.

En november? Daar wil ik zelfs nog even niet aan denken.

Previous

De zwarte discussie

Next

Graven in herinnering

1 Comment

  1. Het overkomt me geregeld dat ik mijn notie van tijd kwijtraak en midden in de week een weekend inlas. Ik heb dus nog wel een authentiek weekendje op overschot. Je kunt het gratis van me krijgen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: