Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een flikkerhistorie

Wat er hier allemaal gaande is de laatste dagen, een mens zou nog vergeten dat er nog wat over die elektriciteit moet verteld worden, al heeft de berg daar ook weer een muis gebaard, laat ons hopen.

Dat het hier niet snor zat met die elektriciteit, hadden we al snel gemerkt. Daar had een klungelaar met zijn handjes aan gezeten.

Daarom ook dat de elektriciteit moest vervangen worden. Dat gebeurde in 2007, ook door een soortement klungelaar, gezien de problemen die we laatst ondervonden.

Nu was daar ook het lampje van de gang, dat wou niet uit. Draaiden we de schakelaar om, ging dat lampje flikkeren. Wanneer dat begonnen is, weet ik al lang niet meer. Maar nu, nadat het grote gevaar daar achter bedwongen was, bleef dat lampje dat doen. De man van het netbedrijf zei dat dat daarom niet abnormaal was, mogelijk iets aan het luchtertje, mogelijk een slechte lamp, hij noemde dat een lamp die op een maandag gemaakt was. Maar die lamp is al minstens één keer vervangen geweest.

Luc ging dat toch eens onderzoeken. Hij draaide de lamp uit en wisselde ze met die van en bijzetlamp. Geen van beide toestellen noch lampen vertoont enig mankement. Bovendien zijn er op die manier geen kuren meer.

Nu, als ik dit neerschrijf en dat berichtje van jaren geleden herlees, vraag ik me af … de lamp die toen de luchter van de eetplaats in de kelder liet belanden was een spaarlamp. Deze in het luchtertje van de gang ook.

Wees stil en zeg het niet te luid, maar ik vrees dat, als Luc dit komt te lezen zijn haren ten berge gaan rijzen. Die luchter in de kelder, zie je, die wil ik terug …

Luc zegt dat daar een andere kabel door moet, maar is dat wel zo?

Previous

Wij zijn niet alleen

Next

Wij doen het in het donker

1 Comment

  1. Ik moet je het antwoord schuldig blijven, want als het elektriciteit betreft, ben ik net zo snugger als een os die in de bijbel keek.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: