Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Karboenkel’s dieet

Dat dieet is zo goed als onmogelijk! En dat heeft mske daarnet ook aan de dierenarts uitgelegd.

Zet je een bloemekee bij mske op het buro, graast hij die kaal. Idem welke bloempot dan ook. In duurzame herinnering aan de twee dierbare afgestorven kerstrozen. Hij weet dat het niet mag, maar mske kan niet telkens overal die bloemen of die potten meezeulen en ondertussen is het gebeurd.

Verzamel je de droge afgevallen blaadjes van een bloempot of van zo een bloemekee en deponeer je die in de bak, eet hij die op.

mske, die volgend jaar zelf viooltjes wil zaaien had de zaadvruchtjes hier bij haar gezet om dat wat te observeren. Karboenkel heeft die opgegeten.

Als Slow witloof kuist, steelt Karboenkel de verwijderde blaadjes. Doe je die onmiddellijk weg, steelt hij je witloof. Oplossing, witloof in de kast terwijl je stante pede naar de GFT bak stapt om het afval weg te doen.

De plastic verpakkingen van etenswaren die Slow, omwille van de selectie van afval steeds omspoelt, moeten onmiddellijk weg of Karboenkel bijt daar stukken uit die hij opeet.

Zit je gezellig met twee aan tafel te eten, met de aardappelkom, de groentenschaal en de vleesplateau mooi in het midden, is er geen kat te bespeuren, maar dan ook geen kat. En dan zie je plots een zwarte poot van minstens één meter lengte die zich als een slang een weg zoekt naar de vleesschaal. Die poot heeft dan heel gevoelige sensoren want die gaat steeds de juiste richting uit.

Karboenkel loopt altijd te kauwen!

Indertijd als kind had mske van die rubberen botsballekes, ze weet ze niet zijn. Karboenkel wel. Slow heeft hem vorige week eentje afgenomen, die volledig in zijn toot stak. Slow heeft dat balleke in de schuif van het buro gelegd. Karboenkel heeft dat gezien en probeerde sedertdien de schuif van het buro te kraken.

Dieet? Karboenkel op dieet?

Eén oplossing! Alle katten én Slow én mske eten wat Karboenkel mag eten.

mske overwoog dus toch die operatie. Toen ze dat aan de dierenarts vertelde zei die dat het inderdaad beter was en zeker met een stofzuigkat.

Dus is afgesproken dat Karboenkel eerst even op dieet gaat want momenteel ziet mske dat niet zitten en ook de dierenarts denkt dat het beter is dat hij eerst terug op kracht komt en dat de antibiotica uitgewerkt is.

Bovendien gaat de dierenarts voor ons Eukanuba bestellen omdat het bij de plaatselijke boerenbond meer niet is dan wél.

Previous

De smokkelaar

Next

Overdrijvers

1 Comment

 1. 25-10-2004, 10:52:49
  Misschien wat morele steun
  Een poes van moeder Larissa heeft dat zo’n jaar of 10 geleden ook voorgehad. Is nog altijd kerngezond en intussen toch al zo’n 15 jaar jong.

  lord blotbilski

  —————————————————————————–

  25-10-2004, 17:14:13
  dieet
  zijt ge zeker mske dat het een kat is ,en geen vermond varken in een katten pels?… hi hi

  liliane

  —————————————————————————–

  25-10-2004, 17:41:56
  DAT …
  is nu precies waar wij al twee jaar en een half proberen achter te komen !

  ms

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: