Wizzewasjes

Dubbel gebubbeld

Engerlands

We zaten aan het ontbijt, collega’s onder elkaar toen hij als laatste kwam. Dat doet hij alle dagen. Hij gooit dan snel wat op zijn bord. Maar hij neemt wel alle dagen even de tijd om de krantenkoppen te bekijken.

En toen zag Luc het. Op de achterzijde stond een artikel over Engerlands. En ik ben ook al zo een beetje tegen de stille sluipende verengelsing van de taal en dat artikel had ik graag gelezen. Snel nam ik een foto met de bedoeling het later op te zoeken en te lezen.

Dat deed ik. Het is een artikel uit De Standaard en heet: “Hier spreekt men Engerlands, right?1” Maar De Standaard is betalend en dat probleem deed ik eerder al uit de doeken.

Nu zou ik toch wel graag een Standaard van 14 oktober vinden. Iemand? Bij het oud papier?

1 De Standaard

Previous

Windenergieke treinen

Next

Zuiverend water

1 Comment

  1. Ah nee, hier worden geen kranten gekocht 🙁

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: