Ooit, lang geleden hoorde ik over een oud koppel dat niet meer in hun eigen huis kon blijven wonen en hij ging naar het oudemannenhuis en zij naar het oudevrouwkeshuis. En ondanks de verteller het als nogal logisch vertelde, vond ik het niet kunnen.

De laatste jaren echter bleek dat volkomen snor te zitten, zo met de seniorenflats en weet ik veel. En bovendien was onze maatschappij toch geëvolueerd en menselijk geworden. In die mate dat ook aan gezinshereniging werd gedaan.

Dat een bejaard koppel niet samen kan wonen omwille van een herseninfarct en te lange wachttijden, het zou niet mogen, maar het kan. Maar dat die mensen zelfs niet Kerstmis samen konden doorbrengen, daar sta ik toch hoogst verbaasd over.

Hemel en aarde worden verzet om toch maar kerstwonderen te creëren, maar iets vanzelfsprekends kan dan weer niet.