Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Stalker

mskes gsm is nu wel echt mskes gsm. Wat betekent dat ze die uitermate gepersonaliseerd heeft.

Er staan personen bij wie ze het geluid op “uit” heeft gezet. Er staat een ander muziekske voor Slow, voor Zus, voor Zoneke, voor Bollie. Voor de andere familieleden en vrienden varieert het muziekske tussen twee melodietjes.

Onbekenden kunnen logisch gezien niet bellen op mskes gsm omdat ze nooit dat nummer geeft. Af en toe is er dan wel eens iemand verkeerd verbonden. Bellers die hun nummer niet tonen of een nummer dat die gsm niet kent krijgen een toontje dat het meest lijkt op een soort grommeke, gewoon omdat mske die niet zonder toon kan zetten. Ah neen, zeggen de fabrikanten, je moet bereikbaar blijven. Goed! En wat dan met volgende situatie?

mske is ergens ver in dromenland als dat grommeke gaat. Half vijf in de morgen en ze is te laat om op te nemen. Ze kijkt want ze vreest voor de stalkende vrouw. Neen, het is een nummer dat ze niet kent. Op dat ogenblik gaat die gsm weer. Ze neemt op en zegt gewoon: “jà?” Het gesprek gaat als volgt verder:

 • Hallo, met wie spreek ik?
 • Dat zou ik moeten vragen, het is verdorie half vijf!
 • Kijk mevrouw, ik ben van op uw nummer opgebeld.
 • Kan niet! Ik lig te slapen.
 • Met wie spreek ik?
 • Laat me met rust!

De man mompelt nog wat maar legt toch af. En mske doet het licht weer uit. De gsm gaat weer. Ze neemt niet meer.

Twee mogelijkheden. De eerste is dat er iemand via haar nummer belt, maar dat gelooft ze zelf niet. Maar ze zal straks toch even bij de vriendelijke kerel in het stadje binnen springen.

Tweede mogelijkheid, de man heeft een verkeerd nummer ingetoetst, maar als hij een binnenkomend gesprek had via mskes gsm moet hij enkel op recall drukken. Dus … de man liegt.

Misschien is het wel de eigenaardige man van de stalkende vrouw die nog maar eens controle doet in haar gsm.

mske is dus nóg vaster besloten om dat nummer te veranderen. Momenteel is ze bezig met hetgeen nog op die kaart staat op te gebruiken. Eens kaart leeg … nummer weg.

Dan kan er ook nog wel iemand verkeerd zitten maar dan blijven die verdenkingen van stalkers en treiteraars achterwege. En mske gaat het nummer van half vijf nu wel in haar gsm zetten zonder geluid. De kerel zou nog durven terugbellen om te pesten!

Previous

Phising op bestelling

Next

Den tweede keer

1 Comment

 1. 29-07-2005, 12:50:01
  Eerste mogelijkheid
  Die kan niet, het is onmogelijk om via iemand anders zijn gsmnummer oproepen te maken als je die zijn simkaart niet hebt.

  http://mysteriouske.skynetblogs.be
  Myst

  —————————————————————————–

  29-07-2005, 13:06:31
  bellen zonder te bellen
  overkomt mij regelmatig. Blijkbaar is de toetsenblokkering verre van perfect, toch op mijn gsm. Soms bel ik blijkbaar zonder dat ik het weet mensen op. Misschien moet je het eens aan de katten vragen. Die van mij schakelen toch ook regelmatig om naar een ander kanaal als ik rustig tv zit te kijken…
  http://schaduw-zijde.skynetblogs.be/
  schaduw zijde

  —————————————————————————–

  29-07-2005, 15:05:42
  Toetsenblokkering
  springt bij mij automatisch na 20 seconden op omdat ik er vroeger stoten mee voorhad door hem gewoon in mijn handtas te steken.

  De katten kunnen daar dus ook enkel in de dag aan en nu lag hij vredig op de bovenkant van de matras, waar hij altijd ligt.

  En die gsm wordt niet gebruikt momenteel, omdat ik liever met de vaste bel omdat we hier weinig dekking hebben en bovendien heb ik die kaart bijna leeg en sms ik daarmee alleen nog.

  Geloof me vrij, er is niet met dat gsmmeke naar die man gebeld !

  TV of radio opzetten dat hebben we ook al meegemaakt, maar mijn gsm die is altijd binnen “handbereik”, ligt dus ofwel op het buro, ofwel op de matras. Ga ik weg, dan heb ik die mee.

  ms

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d