Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als hun adem in je nek

En toen nadat mske met een zwaai haar voorrang van rechts had genomen bij het uitrijden van de straat van het zwembad, zag ze boven een auto indraaien die op een sakker en een vloek bijna in haar koffer zat. En dàt … dat kan mske niet hebben. Zo kort rijden dat je de lichten bijna niet ziet, dat maakt dat mske zo langzaam gaat rijden zodat die plakker voorbij moet. Dat deed hij niet.

Nu ja, 50m verder moet mske naar rechts. Hij volgt. De straat met al de geparkeerde door, waar ze 2x moet uitwijken om een tegenligger door te laten. Hij doet dat net achter haar. mske krijgt stekels. Op het kruispunt gaat ze naar rechts. Hij volgt. Rijdt ze naar het eind van de wereld en blijft die plakker maar volgen.

En mske wordt kriegel. Nu is dat op zich natuurlijk geen probleem, maar we hebben al eens uitgelegd dat mske de hippentrip krijgt als ze zich bespioneerd voelt (erfeniske van moe) en dat begon dus aardig op haar systeem te werken.

Tijdens de perenpluk hadden ze ook zoiets. Slow rijdt en zegt: “ik denk dat die mens gaat instappen”; mske kijkt in de spiegel en kan bijna de haarkes in zijn neus tellen, zo dicht. Camionette van een bouwbedrijf. Slow, net zoals mske, vertraagt, want het is wel niet comfortabel rijden zo. Als je moet stoppen zit die binnen. Niks gekort. Uiteindelijk is Slow gestopt. Heeft die kerel daar zitten claxonneren! Net of je niet mag stoppen als je dat aangeeft. Waar gaan we nu naartoe?

Is dat nu zo moeilijk om afstand te houden? mske heeft daar ook al problemen mee, gewoon in de menigte. Meestal mijdt ze zulke plaatsen, maar soms … in een lege winkel of postkantoor of bank gaan haar stekels op staan als de volgende ook binnen armbereik komt staan. Nochtans, op die plaatsen hangen meestal al bordjes dat ze achter een meet moeten blijven staan.

En dan krijgt mske altijd zin om traag haar hoofd om te draaien, haar lip te krullen, haar tanden te tonen en te grommen …

Previous

Zwemmen met hindernissen

Next

Het is zo duidelijk als wat

1 Comment

 1. 28-09-2005, 21:02:42
  achter u laten
  is het devies! enne…. ben je in de rouw? wat een achtergrond zeg…

  Han

  —————————————————————————–

  28-09-2005, 22:29:06
  grrr
  Jij krijgt daar de hippentrip van, ikke de rietepetieten.
  http://kaatjes.skynetblogs.be
  kaatje

  —————————————————————————–

  28-09-2005, 22:34:29
  Ik zal maar niet schrijven…..
  wat ik er van krijg

  Marian

  —————————————————————————–

  28-09-2005, 22:59:19
  mooie!!!
  dat blogje.

  liliane

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: