Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Afblijven!

Er was een tijd dat onze ouders ons leerden dat we van alles wat niet van ons was moesten afblijven. In winkels mochten we niets aanraken.

Die tijd is lang voorbij. Nu lijkt het wel helemaal omgekeerd. Als ze aan je spullen zitten, heb je ze niet genoeg beschermd. Als ze op je hof rijden, moet je die maar afspannen. En zo gaat het maar door.

Vroeger mocht je niet inbreken. Nu moet je beveiligen, zowel je huis als je auto.

Zo werd er ooit de raad gegeven om je handtas maar in de koffer van de auto te zetten tijdens het rijden omdat handtasdieven almaar driester worden en niet aarzelen om ruiten in te slaan als je ergens aan een verkeerslicht staat.

Vraag is natuurlijk wat een verkeersagent gaat denken als je eerst even je koffer moet openmaken vooraleer je je papieren kan tonen. En dat met de verhoogde dreiging?

Ik blijf met mijn vingers van wat niet van mij is omdat men mij dat vroeger leerde. Ik beveilig huis en goed omdat men mij dat nu aanraadt.

Maar mijn sjakosj? Die gaat niet in de koffer. Die draag ik op straat. En daar moet iedereen afblijven!

Previous

Recensies schrijven

Next

En dan nog zoiets

1 Comment

  1. Gettie

    Ik doe gewoonlijk mijn veiligheidsgordel door de draagriem van de handtas als ik in de auto zit.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén