Niet wat je dacht maar wat was me dat …

Het probleem van de feestzaal wordt feest per feest erger. Zodoende gebeurde het dat mske gewekt werd van het nijdige geklak van hakken op de straat. Dat ware op zich nog niet zo erg had het mens haar mond gehouden, maar dat deed ze niet. Wat ze te vertellen had, bleek dus voor het ganse plein bestemd. En mske is er zeker van dat zelfs onze achterburen onrustig werden.

Ze nestelde zich nog wat dichter bij Slow en hoorde de auto, met het onvermijdelijke getoeter, vertrekken.

En mske werd wakker van de enorme pijn, maar dan enorme pijn in haar rechter arm. En eer ze zich realiseerde wat er loos was, moest ze natuurlijk eerst goed wakker worden. Slow, die daarvoor op zijn rechterzij had gelegen had zich gewoon op zijn rug gedraaid en lag nu met zijn volle gewicht op mske en haar rechter arm stak daar zo kramikkig onder. En mske probeerde met haar linker arm, dat zware gewicht af te wentelen, maar dat lukte niet, want telkens ze losliet kwam hij gewoon terug. Ze heeft zich dan maar omgedraaid.

En ze droomde, ergens in een huis waar ze woonde kwam ineens een vreemde vent naar beneden. Wat ze gedaan heeft weet ze niet, maar Slow schudde haar en vroeg wat er was. En mske, bang om door en door wakker te worden zei dat er niets was en … ze droomde gewoon verder, maar de mske in de droom had een franke toot, want ze riep tegen die vent daarboven: “zeg makker, kom maar eens naar beneden en kom maar eens uitleggen wat je hier komt doen”. Wat die ook deed en blijkbaar voldeed de uitleg. Eigenaardig genoeg weet mske niet meer wat dat was, ze zal het eens aan Zoneke moeten vragen, die zat daar ook bij.

En net toen mske besliste dat ze de kamers van het huis ging verhuren aan vakantiegangers, in ’s hemelsnaam, waar staat dat huis, kwam de ganse bende van de vroegere sportclub neergestreken en ze wilden geen kamers huren, neen, ze gingen wel wild camperen.

Zou dat nu echt allemaal het gevolg zijn van die arme kop OXO van gisteravond?