Dat de Schotten ook wetten hebben die we hier niet kennen, merkten we vorig jaar al.

Wat we ook al wisten is dat minderjarigen en alcohol niet samen gaan. We stonden zo vorig jaar aan de kassa met een paar flesjes bier dat in Arran gebrouwen was, toen de kassier ineens luid iets riep, waarop iemand ter hulp snelde. Ik denk dat de jongen mijn verbaasde gezicht zag en hij legde uit dat hij: “under age” was en dus geen bier mocht afrekenen.

Dit jaar glimlachte ik toen ik de kassierster hoorde roepen. We gaan er van uit dat het iets in het Schots is, aangezien wij er geen snars van snappen.

Maar op een zeker ogenblik deed ze dat weer en we hadden helemaal geen bier! Ik vroeg haar wat er schortte. Het mes dat we kochten! En dat was geen jachtmes, noch een mes voor trekkers. Neen dat was een gewoon patattenschillertje.

Niet dat wij op vakantie aardappelen willen schillen, maar we schillen onze appels wel. En een appel schillen met een broodmes is geen lachertje.