Als Slow en mske naar een film op TV willen kijken baseren ze zich voor hun keuze op de deskundige uitleg ter zake in de humo.

Eergisteren gingen ze naar “Gossip” kijken. Op een zeker moment kreeg mske de kriebels en zei: “dat houd ik hier niet langer vol, hoe lang zou hij nog duren?” “We hebben nog maar één keer reclame gehad” wist Slow, waarop Slow en mske de TV ontvlucht zijn met achterlating van hebben en houden.

Want ja, de omroepster -dat is de madam die komt vertellen wat er nog meer komt en die dikwijls al de ganse film vertelt- had het over “Broken Lullaby” gehad, die erna kwam en ze gingen een poging wagen om daar naar te kijken. We zeggen wel “een poging” want de deskundige uitleg ter zake in de humo was gene vette.

“Romantisch niemendalleke waar je niet te veel moet over nadenken” dacht mske na een minuut of tien, de reclame niet meegerekend. En toen die Nick Rostov op de proppen kwam zei mske: “lief gezicht heeft die wel, maar toch vind ik die om één of andere reden onsympathiek”.

Er waren veel onmogelijke zaken in de film, waar je je kon afvragen “hoe wist die dat” en “waarom doet die dat nu?” en zo meer, zoals zo dikwijls in romantische niemendallekes het geval is.

Er was ook de gehuurde kracht, die om het hoofdpersonage bang te maken zomaar drie andere mensen vermoordde en dan besliste dat hij haar beter ook kon vermoorden aangezien ze niet bang werd, ondanks dat zijn opdracht niet bleek te zijn. Op het ogenblik dat hij haar voor zijn loop -van zijne revolver- heeft, wordt hij vanachteren aangepakt door die Nick Rostov, die hij kan overmeesteren. En wat doet een prof -een professionele schrikaanjager alias huurmoordenaar- dan? Nick Rostov is overmeesterd en zijn slachtoffer staat nog steeds met haar rug tegen een muur? Dan gaat die toch lopen zeker! Slow bleef er bijna in.

Toen ze daarna in hun bed lagen hoorde ik Slow tot hier nog grinniken om “dieje prof” en hebben ze nog een hele poos antwoorden gezocht voor “hoe wist die dat” en “waarom doet die dat nu?” en zo meer.

Romantisch niemandalleke waar je niet te veel moet over nadenken?

Toen we die film opzochten en de cast bekeken en ook zagen waarin onze beste Nick Rostov alias Rob Stewart nog meespeelde, begreep mske snel haar antipathie tegen die knul. Die heeft ooit de hoofdrol gespeeld in “Tropical Heat”, een TV-serie waar Zus nogal gek op was. Dat was in die periode dat ze gek was op zwijmelend gewauwel. De reeks speelde in Hawaii of in de buurt. Hij droeg in elk geval een Hawaii-hemd, liefst open en vertolke daarin een pedante privé-detective, die op mskes systeem werkte.

Meestal zet ik hier geen prentjes over films, maar deze keer ga ik daar een uitzondering op maken, want het prentje dat we bij die film vonden, is zo klaar en duidelijk “zwijmelend gewauwel” dat we het eigenlijk al niet meer moesten zeggen.