Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Filmklapke

Het kan gebeuren dat Slow en mske in de zetel naar een film zitten kijken en mske zegt: “die heb ik al gezien”. En dat is dan een eigenaardig fenomeen, want noch de titel noch de uitleg van de humo laten een belletje rinkelen, maar wel iets in de begingeneriek of gewoon een wending ergens in het begin. Het leuke er aan is dat mske zich dan bepaalde fragmenten herinnert en andere niet. Die welke ze zich herinnert die komen dan pas terug naarmate de film vordert.

Zo waren er eerst “Heaven’s Prisoners” en “The Net” maar bij de laatste had mske al voor de film begon gezegd dat ze hem had gezien.

Toen kwam “Criminal Instinct: A Colder Kind of Death” waar Slow ergens halverwege zei: “ik precies ook”. Dan kon al niet veel anders aangezien de film van 2001 was en Slow en mske altijd samen TV kijken behalve die keer dat Slow met zijnen appandiciet in de kliniek lag, of beter zonder zijnen appandiciet.

Woensdag wou Slow “Road to Perdition” met Paul Newman en Tom Hanks opnemen en kreeg bijna iets toen hij bij Zoneke zag dat hij eigenlijk voetbal aan het opnemen was omdat die lorejassen het programma op het laatste moment hadden aangepast. Gisteren meldden ze dan toch dat die nu volgende woensdag komt, maar dan klopt de humo ook weeral niet.

In elk geval had hij de video laten doorlopen omdat er daarna ook nog “The Big Easy” kwam en mske daar ook een kruiske had bijgezet. Die kruiskes betekenen eigenlijk: “dat kan wat zijn”. En ja, toen ze er naar keken, zo na een goei vijf minuten, toen de corruptie van de agenten ter sprake kwam, zei mske: “ik heb hem gezien”. “Ik niet” wist Slow. mske heeft toch twee keer in Slow’s hand genepen toen ze ineens iets wist dat er ging volgen. Niet omdat ze bang is of zo, maar enkel als alternatief omdat ze de neiging om het te verraden moet onderdrukken omdat ze het niet wil verraden.

Het kan gebeuren dat Slow en mske in de zetel naar een film zitten kijken en mske zucht en Slow zegt: “gaat die daar nu van de ganse film niet uitkomen?” en “daar kijk ik niet naar”. Dat was gisteren het geval met “Phone Booth”. Toen kwam de eerste publiciteit er aan en was het eigenlijk het goeie moment om de film af te sluiten, maar mske bleef zitten. Want met een lijk in het midden van de straat moest er toch wel enige actie komen, al hadden ze toen al wel beiden door dat Colin Farrell voor de rest van de film in dat telefoonkotje ging blijven staan. Er kwam de nodige actie met als resultaat dat Slow en mske de film uitkeken en daarna akkoord waren dat hij toch niet zo slecht was, wat mske wel drie keer zei. Wat dat betekent zullen we sebiet wel eens uit de doeken doen.

Nog een paar goei van de voorbije week?

 • Mercury Rising met Bruce Willis, al ging het daar eerder over het politiewerk dan over het vertrouwen van een autistisch jongetje winnen.
 • The Unsaid, waarvan mske zeker drie keer wist te zeggen dat hij niet slecht was, wat meestal betekent dat ze iets goed vond.

Ondertussen is “Murder by Numbers” dan nog opgenomen maar aangezien ze die nog niet gezien hebben, kunnen ze daar nog niks over zeggen en kan ik niet zeggen wat zij daar gaan van vinden.

Previous

Beikefies!

Next

Vliersaroop!

3 Comments

 1. Hier is manlief een filmfreak en hoe ruiger hoe liever. Geen probleem dan verhuis ik naar boven naar de pc ,anders blijf ik beneden en tokkel af en toe kijkend naar Tv op de laptop! Hij neemt veel films op en kijkt dan op zijn dooie gemak ’s morgens bij zijn ontbijt.Ik kan dat niet ,hou het niet vol want ik voel me dan suf na het kijken van een film ’s morgens. Bijgevolg heb ik al veel begins en eindes van een film gezien en nu nog eens wachten om het midden ervan te zien,hahaha!

 2. Ik heb gisteren ne film over ne Homo en ne Macho gezien.. ent waren Hollanders.. het begin trok op niks.. gelukkig was het begin rap gedaan.. en werd het beter.. De Jack veranderde in de late avond nog in ne Wolf.. maar da had ik al ne keer of vier gezien..

  Ne film opnemen da is nie aan moi besteed.. ik vergeet het of doe het verkeerd en nu gaat het helemaal al niemeer.. want mijn kabeltje is kapot.. en ik vergeet er elke keer eentje mee te nemen..

  Groetjes en vanalles..

 3. ms

  De laatste tijd kijk ik ook weer meer TV. Het medium is niet écht aan mij besteed, maar een goeie film zie ik wel graag … liefst ’s avonds.

  Ik zou ’t ook ’s morgens niet goed kunnen. Ik moet het gevoel hebben dat een film een rustpunt is en als je dan juist uit bed komt …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén