Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Feit!

Feit …

  De zoethoutthee van Lipton stond hier al jaren.

Feit …

  We drinken terug meer thee.

Feit …

  Nu is de zoethoutthee van Lipton op.

Feit …

  We vinden die niet meer in de winkels.

Feit …

  Slow telefoneert naar Lipton.

Feit …

  De zoethoutthee is uit het gamma genomen.

Feit …

  We hebben een paar keer te veel die publiciteit van Dettol gezien.

 
Feit is wel dat zoethoutthee erg veel deugd doet aan een af en toe rebellerende maag en feit is ook dat zoethout dan wel goed is voor de maag maar bloeddrukverhogend werkt. En dat is nu een mogelijkheid, volgens ons, waarom ze die uit het gamma haalden en daar kan mske nu eens de kakkeraja van krijgen sé!

Die thee zou maar problemen geven als je er meer dan vier koppen, zeg maar zjatten want koppen klinkt wat gemaakt in ons oren, per dag van drinkt, maar hier staan meer dan vier soorten thee omdat mske geen twee keer dezelfde thee per dag zou moeten maken. Dat ze kijken naar de gezondheid, tot daar toe, maar mskes gezondheid dan? Ze heeft altijd al een, soms erg, lage bloeddruk, cholesterol is geen probleem en haar maag vaart wel bij zo een zjatteke zoethout.

Er is natuurlijk Zonnatura, die brengen nu zoethout nieuw in hun gamma, maar eer mske thee gaat bestellen via internet gaat ze toch eerst eens zien bij die grote theehandel die haar dat ene speciale smaakske, dat niet meer verkrijgbaar is, gaat bezorgen. Dat wordt niet meer ingedaan omdat er geen vraag naar is.

Dat “geen vraag naar” daar heeft ze ooit ook al dikwijls de kouw seskes van gekregen. Dat is een vicieuze cirkel. Als er naar gevraagd wordt zeggen ze dat er geen vraag naar is en dan vragen de mensen daar niet meer om waardoor ze tegen de volgende kunnen zeggen dat er geen vraag naar is …

Met zout was het net hetzelfde. Nu gaan ze wettelijk bepalen dat er overal minder zout in moet. En mensen zoals mske? Die kopen een kiloke zout en zouten maar wat bij. Nu niet dat mske veel zout eet. Slow moet wel wat oppassen met zijn cholesterdinges en kookt al redelijk zoutarm. Enkel als hij soep gemaakt heeft en op de spaghetti schudt mske wat met het zoutvaatje. En op verse tomaten schudt ze al eens een schuddeke in ’t kwadraat.

Previous

De smurf zonder muts

Next

Beschaamd met terugwerkende kracht

4 Comments

 1. Volgens mij zul je er in een natuurwinkel vast ook wel vinden. Misschien zelfs losse. Of op de markt, bij zo’n kruidenkraam? Ik heb nooit van “caliche” (zo ken ik dat) moeten weten, eerlijk gezegd Mijn opa was er dol op, dat herinner ik me nog: wij hadden altijd van die stokjes in huis. Enfin, toen hij nog tanden had, toch

 2. MS-ke, bedankt voor de blogaward.
  Ja, vroeger, hé … ik heb ook dikwijls heimwee.
  Wij hebben toen veel gelachen en onze Lord is nog altijd even gek en ik ook
  Fijn weekend voor jullie.
  Ps-ke … rode bonen, wij eten het nog altijd graag en moeten dan alijd aan jou denken

 3. Sorry … moet “altijd” zijn

 4. mijn gedacht in nederland zal hij ook nog te krijgen zijn, ik lust hem ook graag ,je kunt die thee zonder suiker drinken

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: