De tafel waaraan plaats is voor 8 personen is niet echt een eetplaatstafel. Ze is een beetje multifunctioneel.

Onder normale omstandigheden zou ze al te klein zijn, maar nog altijd is ze te groot.

We hebben besloten ze boven op de overblijvende kamer te zetten. Daar staat het handige buro met de handige schuiven ook al, klaar voor de naaimachine. Een werktafel, groot genoeg voor patronen, kan er nog gemakkelijk bij.

Nu ik, gepensioneerd zijnde, tijd te over heb, kan ik misschien eens opnieuw aan de slag gaan met die eigenste machine. Lang geleden beleefde ik plezier aan het zelf maken van mijn kleren, maar dat was voor alles druk werd.

Het is ondertussen gebleken dat dat wel nuttig zou zijn, zeker als ik een kleed wil of voor de Nederlanders onder ons: een jurk. De confectie zorgt ervoor dat bovenkant en onderzijde niet in één en hetzelfde formaat kleed passen.

Of ik het nog kan is nog zeer de vraag.

En verder? Wat eetplaats en eettafel betreft? Er zijn al plannen, maar die zitten nog in een beginfase.