Toen mske de caravan kocht stond daar een gewone tafel in. De vorige eigenaars beweerden dat de oorspronkelijke tafel kapot was. Maar die gewone tafel was te groot waardoor je moest klefferen en kronkelen om er achter te geraken. Bovendien was die tafel was met een fineerlaag afgewerkt. Deze laag kwam los aan de hoeken, wat gevaar opleverde voor je kleren. En haar poten stonden ook loterspiejek (d.i. een uitdrukking van moe die er op neer komt dat haar poten los stonden).

mske had al uitgekeken naar een kleinere, meer gepaste tafel maar die is in de maat 70×80 niet zo eenvoudig te vinden en die in campingcentra zien er zo camping uit.

Toen Slow en mske vorig jaar de caravan van Le Village gingen verhuizen, bedachten ze dat de tafel meer schade kon aanbrengen dan goed doen en gooiden het ding op de stapel brandhout voor de gemeente.

Voor hen beiden was de doorgeefbar van het keukentje groot genoeg. Het eerste weekend aan zee zijn ze dan op tafeljacht geweest. Niets! Noppes! Rien de knots! Tot Slow bedacht dat er in Brugge een reuzegrote winkel was, waar ze alles hadden. En mske stapte in de auto en ze reden langs binnen naar Brugge, dat blijkbaar heel dicht bij de kust lag.

Die winkel dus! Toen mske binnenging gaf ze onmiddellijk Slow een hand, want ze zag zich daar al verloren lopen. Bij de tafels stond de juiste maat -maar dat had ze bij de ingang al vermoed- maar ze was in het wit en niet in houtkleur. De vriendelijke winkelbediende zei dat ze enkel nog in het wit te krijgen was. Maar liever wit dan niets en de jongen ging de tafel aan de kassa laten klaar zetten. Eigenlijk wilden ze daar nog taboeretjes bij maar aangezien ze eerst wilden zien hoe de tafel er uit zag als ze in de caravan stond wilden ze met die taboeretjes nog wat wachten.

Aan de kassa ging het een klein beetje fout maar dat werd rap geregeld. Toen de kassierster even die jongen opriep bleek namelijk dat de tafel toch nog in houtkleur te krijgen was.

Gelukkig hadden ze die taboeretjes nog niet mee! Anders konden ze die ook nog gaan omruilen.