Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Werelderfgoed

Als je het woord “priester” ergens leest of hoort, houd je dan vast aan je bretellen.

Een mysterieus Japans eiland, Okinoshima, staat op het punt Unesco Werelderfgoed te worden.

Er wonen alleen priesters en ratten. Alle andere levende wezens werden door de ratten opgegeten of ze vinden geen voedsel meer … omdat het door de ratten werd opgegeten.

Vrouwen worden er geweerd, want vrouwen menstrueren. En hadden vrouwen nu geen bloed gemenstrueerd, dan was er geen vuiltje aan de lucht. Maar bloed is onrein.

“Er zijn verschillende verklaringen voor de ban, maar sommigen zeggen dat die er is omdat menstruatie het domein zou onteren”, aldus Ryo Hashimoto in de Japan Times. “Shinto ziet bloed als een onrein iets.”

Eén keer per jaar, op 27 mei, worden tweehonderd mannen toegelaten tot een herdenkingsceremonie. Daarvoor moeten ze eerst in hun blootje een reinigingsritueel ondergaan. Wat dat inhoudt mag niemand weten want diegenen die er aan deelnamen mogen het niet voort vertellen.

Die herdenkingsceremonie wordt gehouden opdat de zielen van de gevallenen van een groot gevecht, meer dan honderd jaar geleden, tussen Japanse en Russische mariniers, rust zouden vinden.

Gevecht? Gevallenen? Doden? Bloed!

Hoe hypocriet kan je zijn: priester worden om de goden te dienen maar iets natuurlijk onrein vinden en tegelijkertijd slachtpartijen tussen mensen eren.

Of het nu Unesco Werelderfgoed wordt of niet, ze mogen het hebben, zij met hun ratten.

Previous

Beste Max,

Next

Meer dan één facet

5 Comments

  1. Inderdaad, het houdt geen steek.

  2. Hoe idioot wil je het hebben…

    • ms

      Idioot maar weldoordacht een reden bedenken omdat ze vrouwenhaters zijn. Dat ze dan een kat een kat noemen. Dan zouden ze tenminste eerlijk zijn.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: