Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Prostitutie

Deze week lazen we in de internetgazet een artikel met als titel “Voor wat belwaarde trekken ze hun topje uit“. Dat handelt dan over minderjarigen die voor de webcam uit de kleren gaan voor één of andere die hen wat belooft. “Dat is de schuld van de ouders” zeggen de meeste reageerders dan.

De ouders dus! Misschien wel maar de hoofdschuld ligt toch niet bij de ouders, maar bij de huidige trend. Laten wij ook eens met de potten gaan rammelen. Want hoe ga je zulke kinderen/jongeren het verschil uitleggen van uit de kleren te gaan voor het promoten van borstonderzoek? Hoe met het feit dat grote massa’s uit de kleren gaan voor een fotograaf die er ook geld aan verdient? Naaktkalenders waar ze TV-programma’s over maken? Noem maar op!

Maar als die kinderen/jongeren dat doen, wordt zelfs het woord prostitutie gebruikt. Omdat daar iets aan vasthangt.

Awel ja! Alle bekende personages doen het nu ook niet bepaald gratis. Over dat uit de kleren gaan weten we dat niet natuurlijk maar Bob Geldof, het boegbeeld van de strijd tegen de armoede, verstaat het om voor een speech die hij zou geven over armoede, de luttele vergoeding van eenenvijftigduizend vijfhonderd eurokes te vragen. Ah ja, dieje mens moet toch ook een vliegerke pakken en een hotelleke boeken newaar.

Er is het spreekwoord dat zegt: “woorden wekken maar voorbeelden trekken”. Dat ze daar eerst eens over peizen vooraleer ze, nog maar eens, de ouders de volledige schuld in de schoenen gaan schuiven.

Previous

Adorable Jean

Next

Autisme of zoiets …

4 Comments

 1. ja ik heb dat ook gelezen en me er mateloos aan geergerd! Dat valt me ferm tegen van die Geldwolf.
  En over dat bloot ,tja waar hebben die kinderen dat allemaal gezien,hé…je slaat de nagel op zijn kop.Kijken die ouders dan nooit een keer wat hun kinderen doen of met wie ze kletsen? Is nochtans héél eenvoudig na te trekken. Maar ja dat vraagt een inspanning natuurlijk.Het is gemakkelijker om naar een programma als de naaktkalenders te kijken….Ik moet eerlijk zijn : uit nieuwsgierigheid heb ik gekeken en ik moet zeggen chapeau voor de fotograaf.Die maakt ware kunstwerkjes.De deelnemers die kiezen er voor en moeten niet zo preuts en beschaamd doen.

 2. mske,
  8 mei staat voor Vday :Op 8 mei 1945 capituleerde Duitsland waardoor de Tweede Wereldoorlog in Europa aan zijn eind kwam.
  En daarvoor kregen wij op school een vrije dag.

  15 november vroeger dag van de dynastie genoemd was ook een vrije dag!Zelfs op mijn werk!!

 3. ewel ik was ferm kwaad toen ik het hoorde,die meiskes beschuldigen van prostitutie,volgens mij gaat hier eerder over misbruik!!né;
  t’is gelijk da ge zegt,ze tonen niks anders dan bloot,wat zouden die kinderen dan beseffen dat ze niet goed bezig zijn!

 4. onbegrijpelijke

  wist ge dat de grootste armoezaaiers diegenen zijn die veel geld in hunne portemonnaie maar geen hersens in hun hoofd hebben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: