Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Echt herfstig

Twee dagen buitenactiviteit, twee dagen regen. Met een regenjas en de paraplu kan dat ons niet deren. Het is er herfst voor.

Vandaag blijven we binnen, ik trek me straks een trainingsbroek aan met een sous-pull en mijn flanellen hemd en ik ga op de zetel hangen met het boek dat ik gisteren kocht. Daar is het ook herfst voor.

Misschien drinken we straks nog wel een oxo, dat deden we gisterenavond ook al. Waar de herfst toch goed voor is.

Previous

Schrijffouten in logs

Next

Hoffelijkheid beloond

15 Comments

 1. Elsje veth

  Het is even wennen maar al met al heeft ook de herfst zijn charme. Geniet van je lazy sunday afternoon

  • ms

   Wennen is het wel, de verwarming aan, maar niet op de slaapkamer, daar is het koud omdat wij steeds met open venster slapen.

 2. O, een Oxo. Dat is heel lang geleden!

 3. Altijd gedacht dat Oxo een pakje soep was.
  Buiten werken is heerlijk, juist in de herfst. Naderhand voel je je voldaan en prettig moe. ?.

  • ms

   Het is eigenlijk vleesextract, eerst in blokjes, daarna in een glazen fles, nu in plastic flessen. Heel waarschijnlijk werd het ooit in de soep gedaan, maar indertijd bij mijn moeder thuis deed ze volgens mij altijd soepvlees of een knook (?) in de soep en dronken wij de Oxo zo.

   Ooit kon je het ook krijgen op winterse buitenactiviteit zoals sportmanifestaties. Maar aangezien ik daar nu niet meer naar toe ga zou ik het niet weten of het nog verkrijgbaar is. Een kop Instant Soup is sneller en gemakkelijker (alhoewel nu met die flessen?).

   Vorig jaar kochten we die op een natte dag in Schotland, maar die was eerlijk gezegd niet zo lekker, smolt niet en smaakte echt wel een beetje anders. Ik denk dat die niet bedoeld was om te drinken.

 4. Ik gebruik miso.

  Maar verder hetzelfde aan deze kant.

  Natte herfstige groet,

  • ms

   Dat miso moest ik even opzoeken. Maar eigenlijk had ik het al vermoed. Een beetje zekerheid kan nooit kwaad.

 5. Kakel

  *Proest* Ik dacht dat het een soort cacaoblokje was om chocolademelk van te maken.
  Die regen ben ik meer dan zat, bah! Elke dag wel een nat pak tijdens het uitlaten van de hond. Nou ja, ik heb in elk geval geen gebrek aan frisse lucht.
  Herfstachtige groet.

  • ms

   Cacao is het zeker niet. Ik vond wel publiciteit waarbij ze dus oxo in de melk deden, wat volgens mij verschrikkelijk moet smaken.

 6. Zij

  OXO, ‘mijn’ drankje tijdens mijn logeerpartijtjes bij mijn grootouders. Deze week eens een flesje meebrengen. Lekker met een beschuitje 🙂

  • ms

   Vroeger, in de gezellige jaren met mijn vader, at ik er een beschuit met smeerkaas bij. Nu eet ik niet meer (probeer ik toch) buiten de maaltijden.

 7. Heerlijk zo’n zondag…

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: