Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gemakkelijk maken wat moeilijk ook kan

mske stapt in de auto en zegt: “ik heb die Win for Life mee, dan kunnen we die in die gazettenwinkel onderweg omwisselen voor twee nieuwe”. “Dan ga ik onmiddellijk de lotto binnen doen ook” zegt Slow.

Later komt Slow met een donderwolk uit die gazettenwinkel gestapt en zegt: “ik geloof dat die mij opgelicht heeft”. En mske kijkt raar op en vraagt waarom.

Slow had de lotto af gegeven en die vrouw had gevraagd of ze die Win for Life ook moest af rekenen. Daarop had ze gezegd dat hij nog een Euro moest en dan had ze gezegd: “ah ja, nog twee Win for Life’s ook nog” en ze gaf nog een rekeningske voor 5 Euro. “Dat klopt niet” had Slow gezegd en had haar even voorgerekend dat zoveel plus en dat min uiteindelijk op vier euro moest uitkomen en hij had er zes betaald. ” Dat mag je zo niet berekenen” antwoordde de vrouw. Dat zijn twee aparte kassa’s. Slow rekende nog eens voor dat het niet kon maar het mens hield voet bij stuk. Maar Slow kon aan haar berekening niet aan uit want uiteindelijk was er een keer of vier geld over de toog gegaan voor één lotto en twee Win for Life’s.

“Als dat twee aparte kassa’s zijn” vroeg mske “waarom verrekent ze de lotto dan met de Win for Life?” “Ja zeg” zei Slow “dat zou je aan haar moeten vragen”. mske greep het lotto kaftje met de ganse ramsamsam er in en zei: “dàt is nu precies wat ik ga doen zie!”

Maar Slow had geen zin in discussie en zei: “zeg, we komen hier gewoon nooit meer en bovendien wie kan nog bewijzen wie wat betaald had en/of teruggegeven”.

mske dacht terug aan vele jaren geleden toen een beebie Zoneke in de kliniek was en Ex en mske, om hun gedachten te verzetten efkes te voet door de winkelstraat liepen en intussen ook maar in de krantenwinkel enkele magazines gingen halen. Ze betaalden met een briefke van 500fr. De vrouw gaf terug op 100fr. En ze beweerde dat ze zelfs geen briefke van 500fr in haar kas zitten had en sloeg ze dicht. Ex discuteerde nog maar mske is naar buiten gegaan. Ex zei dat de vrouw de kas zelfs niet had willen open maken.

De volgende dag stak mskes vader haar 400fr. in haar handen en zei dat de vrouw haar komen excuseren was, want “dat ze niet wist wie mske was”. En toen werd mske boos en zei: “dat moest je niet accepteren hé, ze moest zich bij ons komen excuseren”. En haar vader werd boos en riep dat zij hem zelfs van zulke feiten niet op de hoogte bracht.

mske heeft het lottokaftje en de ganse ramsamsam maar terug op het dashboard gelegd.

Waren die twee Win for Life’s nog alletwee goed voor de vuilbak ook.

Previous

Tijd

Next

Beschermd: Dromen zijn bedrog

1 Comment

 1. 04-05-2006, 19:20:01
  Ms-ke
  ja dat komt nog voor en ze doen dan zo ingewikkeld he, liefs viv
  http://amerone.skynetblogs.be/
  viv

  —————————————————————————–

  04-05-2006, 19:27:32
  ms-ke
  en ramsamsam dat zou ik niet willen tegenkomen,
  winnen is voor ons niet weggelegd,
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  kathy
  x

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: