Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Enneco tour

“Kom” zei Slow “we zijn naar de Enneco Tour”. En mske pakte haar sjakosj en ze waren weg.

Volk! Hopen en hopen en hopen volk! En hoeveel mensen er naar een wielerwedstrijd gaan kijken met een fiets … Dat was al net zo toen ze indertijd met de hobby ook allemaal hun hond meebrachten. “Zie” zegt mske “misschien koop ik mij wel een paard, dan kan ik naar de paardenkoersen gaan kijken”.

Ze wou dan maar een Fun for Life kopen aan de lotto-wagen. Dat had hij niet. Twee Win for Lifes dan maar. En ze kreeg er nog zo een geste-sjakoske bij. Ze mocht eigenlijk kiezen: een paraplu of een petje of een sleutelhanger voor rond de nek of dat ding. Maar dat vond ze precies het meest praktische voor als ze naar de FC De Kwibussen gaan kijken. Dan moet ze haar sjakosj niet meezeulen en moet ze ook niet alles in haar zakken foefelen.

En om haar gedachten te verzetten gingen ze nog eens in de winkel binnen. Ze wou eens kijken voor een goretex vest voor Slow voor nu. Eigenlijk een soort heel licht regenfrakske. mske heeft er zo een. Slow’s regenvesteke is niet echt geschikt voor de FC De Kwibussen en dus … Ze waren nog maar goed binnen en mske wist al waarom ze al een jaar in die winkel niet meer binnen geweest was. Opdringerig tot en met. En hadden ze dan nog keuze gehad, maar neen. Ze moest zoeken en zoeken en zoeken voor ze iets vond in Slow’s maat maar dat was geen goretex maar … “dit is even goed zenne, dat garandeer ik”. “Neen” zei mske. Ze wou er een bestellen ook. “Neen” zei mske. Ik denk dat de meesten al weten wat het betekent als mske “neen” zegt. Die vrouw ging nog voortzoeken. Voortzoeken? En dan moesten mske en Slow eventueel maar content zijn met de enige die ze eventueel te voorschijn toverde? Slow en mske lieten de vrouw zoeken en stapten het af.

Volgende vrijdag eens in een supergrote winkel gaan kijken waar je wel kan kijken en zelf kan zoeken of er iets van je gading is en als ze het daar niet hebben … in Hasselt zijn er ook sportwinkels.

Thuis gekomen heeft mske haar Win for life’s afgekrabt. Ze hadden niet verloren.

Previous

In vergelijking met vroeger

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

 1. 22-08-2006, 19:50:39
  niet verloren
  dat is toch al één goei ding.

  marian

  —————————————————————————–

  22-08-2006, 20:32:13
  )))
  opdringerige verkoopsters….niet goed voor de zaak, ‘k zou het ook afbollen. Je had geluk dat je niet verloren hebt…maar pech dat het niet “de” winst was….
  saluuuuuukes
  http://dingskeisdebeste.skynetblogs.be
  dingske

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén