Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bloemen voor de mesthoop

“Vandaag breng ik bloemen mee van de Colruyt” dacht ik toen ik mijn bloemenloze woonplaats bekeek.

In de Colruyt stonden echter alleen maar tulpen. Tulpen vind ik nu echt geen fijne bloemen. Meer nog, ik heb een complete afkeer tegenover tulpen. Vraag me niet waarom, ik kan er geen antwoord op geven. Te gecultiveerd? Te braaf? Te stijf? …

Daarna liep ik door de Carrefour. De bloemen van moederdag stonden er afgeprijsd. Ze hadden 9.99€ gekost en nu kon je ze kopen voor 2,99€. Ik nam een tuiltje mee maar koos wel eentje uit waar de bloemen nog niet slap gingen hangen.

Dat tuiltje heeft het niet gehaald, het is niet uit de Carrefour geraakt. De kassier rekende 9,99€ aan en toen wij zegden dat er een pak afging, wees hij ostentatief op het etiket en zei, op een toon als wees hij oplichters terecht: “hier staat 9,99€”.

“Hou ze maar” zei ik, denkende dat die bloemen uiteindelijk toch op de mesthoop terecht zullen komen, maar dan zonder dat er iemand plezier had aan beleefd.

Previous

Op hun sloffen

Next

En niemand die het verkoopt

15 Comments

 1. Domme kassier, nu verkopen ze niets.?

  • ms

   Je komt binnen en je loopt er recht op. De bloemen staan op een verhoog, gemaakt met enkele paletten. De korting hangt er boven, groot vermeld: 9,99€ – 7€ = nu 2,99€. Sommige bloemen hangen al.

   Het is niet de eerste keer dat we te maken krijgen met een verkeerd of niet ingelichte kassier(ster), maar meestal vragen die dan wel na.

   Deze was het niet zinnens, ik ook niet.

   Nu gaan ze er mee blijven zitten of ben ik -zoals zo dikwijls- weeral bij de verkeerde terecht gekomen en zijn de bloemen er met een vaartje uitverkocht geweest.

 2. ik zou ze ook niet meegenomen hebben.

 3. Misschien wou ze ze wel zelf meenemen :-s

  • ms

   Hij … een jaar of twintig.

   Er stonden er nog. Ik schat dat er nog zo een 20-tal boekeekes stonden. Enkele emmers waren al leeg, dus er waren er al verkocht.

 4. Vraag me niet hoe het komt, maar bij mij treuren tulpen ALTIJD. Ook nu staat hier een bosje te hangen. Ik heb er ook schoon genoeg van. Ze moeten niet hebben van mij.

  • ms

   Dat is ook nog zoiets. Dat ze dat bij mij zouden doen, weet ik niet, want ik heb -denkelijk- nooit tulpen in een vaas gehad. Het zijn niet mijn favoriete bloemen. Integendeel.

   • Ik geniet meer van het zien van bloemen in de natuur. Mede door allergie verdraag ik vaak geen bloemen in huis. Zeker niet als de verwarming aan staat, dan begint het jeuken en tranen.

    • ms

     Het ging niet zozeer om de bloemen op zich wat meestal heb ik ook geen behoefte aan bloemen in huis. Nu wel.

 5. elsjeveth

  dat is nu weer sneu voor de bloemen. verdienden vast beter dan de mestvaalt.

  • ms

   Ik vond dat eerst ook, maar bedacht dat ze dat uiteindelijk toch aan de kassa’s gingen melden. En toen vond ik het jammer voor mijn endorfine. Mijn humeur ging ervan onder zijn standaardwaarde.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: