Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Derdezoon

Kozzeke’s beste vriend is altijd al Kozzeke’s beste vriend geweest, die is om zo te zeggen azo geboren. Hij woont enkele huizen verder dan Broer en Schoonzusje, waardoor Schoonzusje hem op een zeker moment mijn derde zoon noemde.

Gisteren na het optreden gingen Nichtje en vriendje en zijn ouders, samen met Slow en mske nog iets drinken in een cafeetje, in de hal stond de muziek te luid en konden ze niet zitten.

Plots komen Kozzeke en Mooikind en Derdezoon daar binnen. Deze laatste stevent op de tafel af, plaatst zijn handen er op, dan zijn knieën om Nichtje te kussen zodat hij op handen en knieën op de tafel zit en hij dus met zijn achtereind omhoog zit. mske kan het zich niet laten en geeft daar een duwke tegen. Hij haalt zijn knieën van de tafel, daarna zijn handen en steekt zijn foeivinger richting mske terwijl hij zegt: “da magge ni doen azzek mijn ztiefzusssss wil kuzzen.

Hij bekijkt mske lodderig en gaat verder: “ik zie dak u ken … geev ez nen tip!” mske zegt: “ik ken jou ook zenne Derdezoon!” “Aha!” juicht hij “ik weetet … tante ms!” Zijn foeivinger zwaait naar Slow en hij zegt: “En dat iz nonkel Ex”. “Neen”, zegt mske “nonkel Ex was er al niet meer bij de trouw van Kozzeke, dit is Slow”. Onthutst kijkt Derdezoon naar Slow en zegt: “Zorry, ma met de trrrrou van Kozzeeeeeeeeké had ik ander dingen aan mijn hoofd”. “Juist! Roze balletten” antwoordt mske. “Ik waz zeremoniemeester” zegt Derdezoon met zijn neus in de lucht.

“Kom Derdezoon” zegt Kozzeke “we gaan naar huis”. Hij gaat mee maar in het midden van het café blijft hij staan, draait zich om en zegt: “dag tante ms en dag nonkel Slow!”

“Had Kozzeke ook gedronken?” vraagt Nichtje. “Niet zo erg, denk ik” zegt mske “maar ik hoop toch maar dat ze Mooikind laten rijden”. “Mooikind rijdt altijd als ze uit gaan” zegt Nichtje.

Previous

Tot de nok vol

Next

Nachtelijke bedenkingen

1 Comment

 1. 26-08-2006, 21:26:13
  halloo!
  ik ben de laatste tijd lui geweest en heb niet veel blogrodnes gedaan.
  De zomermaanden zijn druk hier: vakantie betekent kleinkinderen en met drie bengels zijn we ook al een paar keer op reis geweest.
  Maar ik ga mijn achterstand wel inhalen eenmaal het september is!
  http://dekindertjes.skynetblogs.be
  magda

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: