Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Tin kuisen

Naar keuze, het één al beter als het andere. In elk geval, heeft mske nu al enkele keren naar de tinnen luster hier boven gekeken, maar die ziet nog altijd niet zwart. Gelukkig maar!

  • Onderhoud van tin.
     
    Was uw tin in warm water met een zachte zeep (groene zeep of bijvoorbeeld Sunlight-zeep) en droog het af met zachte doek De donkere kleur is ontstaan door een oxidatieproces en geeft het tinnen artikel een mooie antieke uitstraling. Door de jaren heen zal het tin steeds donkerder worden. Geef tin een mooie warme glans door het op te wrijven met bijenwas. Dit geeft tevens goede bescherming tegen invloeden van buitenaf.
     
  • Elk metaal, ook tin, trekt rook en vet aan. Maar hoe maak je het schoon?
     
    Eerst het tin warm maken in een sopje van soda, dan lost het rook en vet op. Daarna afspoelen in warm water en het voorwerp drogen. Hierna het tin weer inwrijven met witte-was of bijen-was (zuurvrije-was), daarna oppoetsen met een zachte doek en het tin krijgt zijn oude kleur weer terug!
     
  • Maken van Antiek tin (donker tin) tot zilver tin.
     
    Eerst het tin warm maken in een sopje van soda, dan lost het rook en vet op. Daarna afspoelen in warm water en het voorwerp drogen. Hierna het tin inwrijven met Brasso (koperpoets) of met de tinpoets (Fiorina metaalpoets), en daarna uitwrijven. De kleur wordt dan antiek-zilver. Deze kleur past bij elk interieur.

Previous

Tin

Next

De brief

3 Comments

  1. Tessy Guns

    Geachten
    Hoe kan ik mijn tinnen schemerlamp poetsen ?
    Is zeker in 35 jaar niet gepoetst !

    Vriendelijke groet en dank
    Tessy

    • ms

      Ik kan het niet beter uitleggen dat wat er vermeld staat. Ik heb het ook opgezocht omdat ik het niet wist.

  2. ms

    Ik heb nog enkele mogelijkheden gevonden bij WikiHow en die lijken op zich ook de moeite om eens uit te testen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén