Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Va en de vogels

Op een dag wees mskes vader naar de lucht en zei: “kijk, de wilde ganzen vertrekken en die vliegen altijd in een letter”. Klein mske keek naar de ganzen die in hun, inmiddels gekende, formatie vlogen maar ze heeft wel lange tijd vol verwachting uitgekeken tot die ganzen eens een andere letter lieten zien.

Op een dag wees mskes vader naar de lucht en zei: “kijk, een steenvogel”. De roofvogel vloog onbewogen, maar rondom hem cirkelden een trosselke duiven. Volgens va deden ze dat opdat de vogel hen niet zou aanvallen.

Eigenlijk doen mensen dat ook, slijmen bij een onbetrouwbaar iemand om te voorkomen dat zij persoonlijk zouden aangevallen worden i.p.v. met alle zwakkeren één front te vormen.

Previous

Televisie-avondje op zondag

Next

De vragen van Ella

4 Comments

 1. ik liet mij ook altijd vangen door ons va,
  die zei dan,goed kijken,de ganzen vliegen altijd paar of onpaar, en ikke maar proberen die vogels te tellen

 2. als wij hier de vogels in een v zien vliegen dan weten we dat de ganzen weer aan het oefenen zijn om weg te trekken.Maar tegenwoordig hebben die het in het Zwin vogelreservaat zo goed dat er velen nog enkel naar Damme vliegen( waarom juist daarheen is een raadsel) en ’s avonds terugkeren naar het reservaat.
  En wat je daarna zegt is helemaal juist.Het zijn sterke personen die durven ingaan tegen zo iemand.

 3. han

  @ Magda, ja, da’s vreemd. zit je eenmaal ‘op stand’ in de buurt van knokke heist, waarom zou je dan nog naar damme vliegen? of zou het zijn vanwege de mosselen in het eethuisje aan het kanaal tegenover de molen? maar misschien vliegen ze niet naar damme, maar naar lapscheure…

 4. onbegrijpelijke

  Hey,
  En als de zwakkeren dan eens een beetje zouden nadenken, dan wisten ze ook dat ze zichzelf alleen maar zwakker maakten!

  onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: