Wizzewasjes

Vanuit ons kot

De blues

De vakantie zit er op. De schoolvakantie ook bijna. De sandalen staan opzij. ‘s Avonds verdraag je al eens iets meer dan een lichte zomerbloes.

Zijn dat dan de augustusblues1? Daar las ik over en de oorzaken ervan zouden in het verleden, in de kindertijd liggen.

Ik heb geen augustusblues, ik houd gewoon van de zomer en die duurt nog bijna een maand, net zoals ik van herfstwandelingen houd -maar nu nog niet- in bossen met de afgevallen blaren onder je voeten en ‘s avonds bij het vuur met een mok van één of ander warm of iets straffers.

Ik kan me niet herinneren dat ik als kind een voorkeur had voor één van de jaargetijden en dat heb ik nu nog niet, al zijn ze nu wat door elkaar geschud alsof ze te lang op de aanhangwagen van een tractor hebben gelegen.

Als ik al de blues zou hebben, zou het eerder van het weeral wennen aan het zomeruur zijn. Verdorie, op vakantie stond ik om 7u plaatselijke tijd op en nu is dat om 9u Europese tijd en toch is er maar één uur verschil.

Je zou het haast een raadsel kunnen noemen. Het blijft me gelijk, zolang het maar geen blues zijn.

1 Het Laatste Nieuws

Previous

The Shipping news²

Next

Weer van dat!

9 Comments

 1. Over die bepaalde blues schreef ik ooit een logje. Laat het toch nog maar wat zomeren. Het is al vroeg genoeg donker.

 2. Deze tijd voel ik me altijd een beetje bedonderd, alsof ik iets gemist heb. Maar om dat de blues te noemen gaat me te ver.
  Het artikel is van een hoog komkommergehalte. ?

  • Het is een komkommerlog ook. Gisteravond heb ik al mijn concepten overboord gegooid omdat ze me niet zinden.

   Gelukkig kwam ik de komkommer tegen.

 3. Met die extreme temperatuurverschillen van de laatste maanden zou men wel eens de blues kunnen krijgen.

  • Ik krijg niet zo snel de blues van het weer of van iets waar we toch niets kunnen aan veranderen. Ik krijg het eerder van andere oorzaken.

 4. Ik heb echt wel een beetje the blues… einde grote vakantie… ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: