Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Honoré

Heel lang geleden, mske was zwanger en Zoneke was nog heel klein, reden ze op de losse boef op vakantie naar Frankrijk. Verder dan Normandië wilden ze niet, gewoon enkele dagen er tussen uit.

Ze vonden een pittig hotelleke dat nog enkel de zolderkamer vrij had, maar die was dan ook erg ruim en gerieflijk genoeg.

Het was er zalig al was het op dat moment een frisse zomer. Ze gingen naar de vuurtoren en Zoneke was verrukt, ze reden naar Dieppe, naar het oorlogsmuseum dat momenteel niet meer bestaat en Zoneke was verrukt, ze aten ’s avonds vers gevangen vis in het restaurant en mske was verrukt, …

Op een dag dat ze toch op het kiezelstrandje te vinden waren, Zoneke was gek op keitjes keilen, zagen ze de mensen wat verder. Een koppel iets ouder dan zij met een klein meisje van iets ouder dan Zoneke. Een gewoon koppel, ware het niet … De man droeg een short van die tijd, die zaten lekker ruim en blijkbaar had hij daar niets onder aan want uit die pijp van die short piepte het een en ander. Ex en mske moesten lachen, maar ze moesten zich inhouden, want niks zo opvallend op een praktisch verlaten strand dan een koppel dat zit te lachen met iets, als er niks anders te lachen valt dan een ander koppel.

’s Avonds zaten ze in het restaurant toen die mensen binnen kwamen en aan het tafeltje naast het hunne kwamen zitten. “Daar heb je Pee Beus” siste Ex tussen zijn tanden en daar waren de lachkriebels ook weer. Hoe het kwam, tja hoe komt nu zoiets, kwamen ze achteraf uiteindelijk aan het zelfde tafeltje te zitten en babbelden nog uren genoeglijk door.

Nu zou mske die waarschijnlijk Honoré noemen, je weet wel van Honoré de bal zakt.

Previous

Bericht aan alle toekomstige prinsen

Next

Wiggelt, waggelt

8 Comments

 1. goedemorgen, bedankt voor je bezoekje, groetjes

 2. bart

  zozo.. ge hebt dus naar het vogeltje gepiept..

 3. Wat een toestand…ik zie het al helemaal voor me… Is dat contact trouwens nog gebleven of niet??

 4. ms

  @ Bart : de zaken niet omkeren hé ! Dat vogeltje heeft naar mij gepiept.

  @ Anita : neen, het contact is niet gebleven. We gingen de dag daarop naar huis, zodoende …

 5. ridder

  TITEL:afvraagingsken
  zou vandaar de gezegde onstaan zijn ‘een frisse neus halen’ of eerder de uitdrukking ’te lang van zak, te kort van steel’?
  koenie kiplekker, die weet dat sterilisatie heel wat bijwerkingen kan hebben, groet.

 6. wel ik zou zeker de slappe lach gekregen hebben ! Want zeg nu niet dat die man niet wist dat er iets in de vrije natuur bengelde!!!
  Ach toch leuk dat je die mensen dan op een andere(hahaha) manier hebt leren kennen! En zie je wel ,het is in eht geheugen blijven “hangen ” ,die ontmoeting bedoel ik hé!hahahah!

 7. en wat de taal betreft: ik moet in feite geen moeite doen om dialecten te verstaan.Al versta ik neit alle woorden in detail ,ik weet steeds wel waar het over gaat. Tenandere zijn er in feite nog weinig mensen die echt hun dialect meester zijn. Ze doen alsof en smijten er dan een deel woorden tegenaan die ze vervormen. In Limburg ligt het wat moeilijker want waar mijn vriendin woont (Bocholt) gaan ze meer de duitstalige toer op .Daar moet ik echt wel goed luisteren als ze onder elkaar spreken.Gezien ik zelf Duits spreek met de lxburgse familie heb ik ook niet echt een probleem om hen te verstaan.Maar daar is het wel van isj en disj in het letzeburgisch.
  Ik moet toegeven dat ik wel een beetje een taalgevoel heb.En ik kan me doodergeren aan personen die afgeven van ” jaja als ze hier komen moeten ze onze taal maar spreken” .Omgekeerd kan ook gezegd worden hé!!Ik voel me rijk als ik mensen begrijp en een mondje met hen kan meespreken in hun taal

 8. hahaha dat was er eentje voor dat stokje die een tijdje geleden liep “Grappig en Gênant”
  Groetjes Ms’ke.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén