Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Citroën XM

De Citroën dus. We gaan het nog eens helemaal herbeginnen.

Er was een reukske. Een vies reukske. Het stonk eigenlijk wel … naar rotte eieren. De volgende morgen startte de auto niet. Slow haalde er de garagist van hier om het hoekske bij, die zei dat het toch de batterij was en dat hij er vier liter water had moeten inkappen en dat de batterij waarschijnlijk naar de knoppen was. Ook zei hij dat de Citroën XM de rotste en slechtste auto was die hij ooit had gekend. Slow en mske kochten een nieuwe batterij. Bovendien was de mazoutpomp stuk, had hij gezegd en dat zou hen al rap 600à700€ gaan kosten, maar dat kon hij niet herstellen en hij verwees hen door naar St. Truiden.

De week nadien was er een reukske aan, een stank van rotte eieren. ’s Anderendaags startte de auto niet. Slow zette de oude batterij er weer in en de auto startte. Op een avond, op het kruispunt richting parking FC De Kwibussen, stonk die auto weer en toen bleek dat de batterij stond te koken. Die avond vulden ze de batterij bij en startten met startkabels. Enkele passanten waren er als de kippen bij om de Citroën nog maar eens met de grond gelijk te maken, of erger nog, de grond in te boren.

mske die geen mechanieker is, maar af en toe toch eens logisch kan nadenken, zei: “er is iets anders stuk, iets dat maakt dat die batterij niet koelt” en ze zocht op google en vond de spanningsregelaar. Sindsdien vulden ze die batterij bij tot hij zou binnen kunnen na de herstelling in St. Truiden.

Die herstelling is nu gebeurd. Het was niet de pomp zélf maar toch iets aanverwants … enne … wat bleek. Wel, de ontsnappende vloeistof liep op de spanningsregelaar en zou wel eens schade kunnen toebrengen aan deze laatste.

“Val nu dood” dacht mske maar anderzijds was ze wel heel blij dat de rekening heel wat minder was dan vooropgesteld.

Woensdag kan de Citroën binnen voor zijn groot onderhoud, bij de garagist achter het hoekske en die kan dan ineens maar de spanningsregelaar regelen en naar de dashbordverlichting kijken ook. Al krijgt mske serieus haar twijfels over die garagist. Want … eer hij weet of hij die dashbordverlichting kan maken moet hij dat dashboard eerst uiteen gooien, zoals hij het zelf zegt.

Misschien doet mske er beter aan om eens een cursus mechaniek te gaan volgen. Misschien snapt mske die XM beter dan de garagist omdat ze zelf zo wat raar ineen steekt.

Previous

Onrust

Next

Speciaal voor Slow

1 Comment

 1. 18-11-2006, 12:07:14

  Nog een geluk dak net op tijd da pske zag staan ))

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  18-11-2006, 12:08:33
  Kwistet !
  Dakketwist !


  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  18-11-2006, 12:42:34
  dat geloof ik
  Nog goed da je eerst verder hebt na gevraagd of het waren verloren kosten geweest ,zo zie je maar weer e ,nog een fijn weekend gewenst x x x
  http://cocoonradio.skynetblogs.be/
  moetje

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: