Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ongezond is ook gezond

Ze moesten toch lang doen om tot een conclusie te komen1, die iedereen met een beetje gezond verstand wel wist en dat zonder studie.

Toen het er vroeger over het algemeen zo aan toeging was dat ineens niet goed want de dagelijkse keuken in een gewoon huishouden was maar saai en ze gingen kookcursussen organiseren voor vrouwen -die al konden koken- zodat die ook eens iets speciaal op tafel zouden kunnen toveren. En als iedereen dan kan toveren moet het ineens weer anders.

Dat kan niet min dat mensen last krijgen aan hun maag. Die maag weet het op het einde ook niet meer.

Ik eet waar ik me goed bij voel, fit blijf en niet loop te zuchten en te klagen omdat ik geen fut meer heb.

1 Metrotime

Previous

Afscheid

Next

Op boekenjacht

6 Comments

 1. Nu en dan een frietje of een burger kan geen kwaad.
  Ik eet wat ik lust en da’s heel wat. Nu en dan eens veggie is ook leuk net als een sappige kipfilet.

  • ms

   Wij eten gewoon op de oude manier: een aardappel met een berg groenten en een klein stukje vlees. Als we friet eten is dat zonder frietvet.

   Ooit probeerden we met één keer per week vlees en de andere dagen die vleesvervangers, dat worgde en was compleet onsmakelijk.

   Nog langer geleden (toen ik om onbekende reden begon te groeien in de breedte) verving ik één maaltijd door een “gezond” slaatje. Het voelde niet aan alsof ik gegeten had en bovendien wist me toen een voedingsdeskundige te vertellen dat die slaatjes het groeien in de breedte enkel bevorderen. Het zien van gezonde slaatjes geeft me nu al een tegengoesting.

   En dan wou ik nu een vergelijking maken qua fitheid, maar ik ga die niet maken, ik wil niet dat hier een polemiek gevoerd zou worden over iets dat ieder voor zichzelf moet uitmaken.

 2. Dat lijkt me ook het verstandigst. Probeer ik ook. Eten zoals de mensen in de blue zones. Je voelt je een stuk fitter.

  • ms

   Dat eten zoals vroeger is echt type blue zone, al bakken wij niet met olie, maar met margarine en beleven we heel af en toe eens plezier aan een zijsprongetje.

 3. elsje

  op z’n tijd een guilty pleasure is heerlijk. en voor de rest, eten waar je je goed bij voelt.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: