Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De verwaterde cola

Slow en mske hebben het altijd zo een beetje op en af gehad met cola drinken. Vroeger waren ze er eigenlijk aan verslaafd. Nu is het met periodes en dan ineens kunnen ze het spul niet meer zien of rieken en komt het niet in huis.

Maar het moet ook gezegd zijn dat, als mskes maag mottig gaat doen, dat ook enkel op te lossen is met een grote pint cola. Ze kochten dan die van het merk van de Colruyt. Die was goed.

Maar op een keer smaakte die zo precies naar parfum. En toen mske, na een lange periode zonder cola, weer eens met maagperikelen te kampen kreeg, vond ze dat die cola ineens niet meer hielp. Dus hebben ze maar een fles echte gekocht en dat werkte wel.

Nadat ze een paar keer echte meebrachten, kwam Slow terug naar huis met het Colruytmerk en Slow zei: “die is nu zo bleek” en mske zei: “en die smaakt naar water”. En ze hadden alletwee gelijk.

Dus dat nepspul willen ze niet meer.

Volgens mske is er dus gedurende één van die colaloze periodes iets veranderd aan de samenstelling. Oftewel doen ze er minder siroop in, oftewel meer water … wat zo een beetje op het zelfde neerkomt natuurlijk.

Als dat zo zou zijn zou ze dat toch niet serieus vinden van de Colruyt, die ze toch altijd als een redelijk serieuze winkel beschouwde.

Previous

De kiwi’s gaan op en neer

Next

Het idee alleen al

11 Comments

 1. Ik kan geen smaakverschil vaststellen want ik drink dat spul nòòit. Ik vind het precies medicijn.

 2. ms

  Daar gebruik ik het dan ook voor. Bij de minste vorm van stress, vermoeidheid, of wat ze op dat ogenblik verkiest, gaat mijn maag in staking. Een flinke dosis cola is net als een douche van binnen en een extra stimulans om terug in gang te schieten. En … ik vind het nog altijd beter dan echte medicijnen of pijnstillers te gaan nemen. Die zijn hier in huis dus niet te vinden.

 3. Ik gebruik het net als jij ook als medicijn, want verder vind ik het verschrikkelijk smaken. Maar dan wél altijd de echte….

 4. Vroeger dronken wij ook iedere dag cola, van ‘de échte’, maar nu niet meer. Cola van Colruyt heb ik nog nooit gekocht, en denk ik, bij mijn weten, ook nog nooit gedronken, maar sowieso zijn we daar vanaf gestapt. De kilokes weet u wel … Wél hebben we altijd nog coca cola in huis, net zoals 7-up, Sprite,Tonic e.d.. Voor als er bezoek komt hé ..
  Iets straffers mag ook, of koffie en thee, maar zelf drink ik iedere dag … Lo? warm of koud,)

 5. hahaha… ik ben curiueus met die smaakte naar parfum. het klint zoals geparfumeerde rijst die ik niet zo graag. maar pas op, sommige mensen eten ze graag. Maar voor cola met parfum smaak, oei, het is minder.

  t’is een grappige consument verhaal, stuur maar naar Peters en Pichal of programma VOLT of Koppen XL

  Groetjes

 6. ms

  Hoe geparfumeerde cola smaakt?

 7. Toen ik nog cola dronk maakte het me echt niet uit of het de echte of nep was..nou..eigen dronk ik liever Pepsi dan CocaCola..en dan die zonder suiker. Maar nu drink ik het dus niet meer.
  Dat die Colruytcola nu minder geconcentreerd lijkt, kan best wel kloppen..het goedkoopste bestanddeel van cola is natuurlijk het water..en als je dan meer winst op je flesssen cola wilt maken..! Al die supermarkten doen daar aan mee hoor, aan dat soort klantenbedrog..van de duurste tot aan de goedkoopste..geld verdienen gaat niet vanzelf..en in deze tijd al helemáál niet meer.

 8. ms

  Wel ja, als dat dus geleidelijk aan gebeurt, merk je daar niets van, maar als je dan ineens na twee maanden weer eens een paar flessen meebrengt valt het wel op. En als je dan wéér na een colaloze periode er weer meebrengt en het is nog erger, dan begin je wel degelijk te denken dat het aan hen ligt en niet aan je smaakpapillen.

 9. Maar dat is het punt..de meeste mensen die cola kopen, drinken het elke dag, kopen het elke week..het zal dus best geleidelijk aan verminderd zijn geworden, maar omdat jullie dus colaloze periodes hebben..merkte je het juist wél. Dat zal hun bedoeling niet geweest zijn hehe.

 10. gewoon cola zero, zonder suiker. light vind ik niet lekker, dat smaakt tóch anders…

 11. ms

  Het betrof cola light van het merk van de Colruyt. Nu nemen we echte cola light. Zero heb ik eigenlijk nog maar één keer gedronken.

  Maar dan zal het toch de échte moeten blijven, niet van het merk van Colruyt … als die al zero hebben.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén