Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op nen toep

Na mijn tegenvallende laatste kappersbeurt zag ik achteraf ook nog dat het maar met de Franse slag bijgeknipt was. Want zie je, ik wil dat mijn haar droog geknipt wordt want met een droger achteraf krijgen zij er wel model in, maar ik niet. Ik wil dus zien hoe het er op natuurlijke manier uit ziet.

Maar die onverlaat had er dus toch maar een product op gespoten waardoor hij toch de haardroger nodig had met een tegenvallend resultaat de dag nadien.

De beslissing was rap genomen. Waar ik enkele maanden terug nog besloot dat mijn kort kapsel een halflang kapsel zou worden, ging ik nu beslissen dat er geen kapper meer aan te pas komt. Ik ga het opsteken.

Ik had als kind al een toep, zoals mijn moeder dat noemde. Dat zie je op de foto bij dit ouder log. Maar om zoiets te maken zou het wel nog langer moeten zijn. Ik wou het nu hebben zoals het haar van Kate op het einde van “Kate and Leopold1“.

Maar hoe doe je het?

Ik googelde wat. Op “toep” moest ik niet gaan zoeken … op “dot” misschien of op “chignon”. Hmmm, “chique chignon” lukte ook niet te best en “klassieke chignon” al evenmin.

Ik vond een afbeelding bij kapsels voor de moeder van de bruid2, maar er stond niet bij hoe het in zijn werk ging.

Ik heb maar zelf geëxperimenteerd en het resultaat kon ermee door -vooraanzicht dan toch want vanachter zag ik het nog niet- maar ik zal toch nog een pozeke schuiverkes3 nodig hebben.

Een mens kan wat voorhebben met zijn haar en dat allemaal voor een eetafspraak op het einde van de maand.

1 IMDb
2 Kapsels voor de moeder van de bruid
3 Kruidvat

Previous

Zwaar weekend

Next

Een klein ommetje

24 Comments

 1. Jammer dat ik je oude logjes niet kan openen.
  Opgestoken of een staart is voor mij ook het makkelijkste kapsel.

 2. Zo’n toep als in het oude logje heet tegenwoordig een donut. Die kun je dan ook maken een hulpstuk. Daar is je haar nu nog te kort voor begrijp ik.
  De meeste kapsels voor de moeder van de bruid vind ik meer geschikt voor de bruid zelf.

  • ms

   Ik had toen erg lang haar en er waren enkel een grote speld, twee kammen en enkele schuivertjes nodig. Ik kon het uiteindelijk zelf, maar toen besliste mijn moeder dat mijn haar er af moest. En in die tijd had je als kind geen inspraak?

   Dat van die bruidenmoeder dacht ik zelf ook. Enkel die laatste niet (die bij mij ook als eerste te zien is), maar dat is dan precies wat ik wil maken, maar dan niet zo dik opgeblazen.

   • Die eerste en laatste vond ik ook als enige geschikt. Staat je vast heel mooi als het haar zover is. Ik ben benieuwd ?

    • ms

     Achteraan krijg ik het wel al samen vastgezet met een kam, maar de zijkanten vallen nog te veel uit en ik vind het niet zo mooi als je de schuivertjes ziet zitten. Speldjes zijn een oplossing maar dat is me wat te symmetrisch al zal ik het tegen het eind van de maand wel moeten in overweging nemen.

 3. Ik vind zo’n toep wel klasse hebben.

  • ms

   Zoals die van toen wordt het nooit meer, daar is mijn haar nu te dun voor. Maar opgestoken haar vond ik altijd erg mooi. Maar het moet wel blijven zitten.

 4. Waren daar geen vullingen voor? Een knotrol bijvoorbeeld.
  Toen mijn haar lang was draaide ik er zelf een soort Grace Kelly-rol in en zette het met een schuifspeldjes vast.
  Dat hoeft niet meer, ik houd het kort.
  Knippen moet droog, bij nat haar weet de kapper niet welke kant het opspringt naderhand.

  • ms

   Die knotrollen bestaan inderdaad, maar daar is mijn haar nu nog niet lang genoeg voor, als het ooit al dekkend genoeg zou zijn om die rol te verbergen.

   Later stak ik het achteraan wel eens op met een leren speld met een stok erdoor. Of met zo een knijper. Nog altijd te kort voor zoiets.

   Het is hier niet makkelijk om een kapper te vinden die het droog wil knippen. Dus geen kapper meer.

   Uiteindelijk ben ik nu blij dat het langer wordt. De spiegel kijkt al vriendelijker dan voorheen met dat kort kapsel. En die kapsels werden ook al maar korter en korter en korter, zelfs als ik zei: “zo kort niet meer.

   Voor de punten vind ik wel een andere oplossing.

 5. Mijn haar is er inmiddels af en kan het niet meer opsteken, wat ik altijd al deed. Mijn haar is er te dun voor. Nu is het soort van half lang. En ik ben er blij mee.

  • ms

   Halflang houden is geen optie. Het valt wel mooi zolang ik er binnen mee blijf. Er zit te veel krul in maar te weinig om echt te krullen. Het friemelt in mijn ogen -een froufrou wil ik niet- en bij het wandelen kan ik niks zeggen of ik heb haar in mijn mond.

 6. Oude tijden herleven, als kind had ik ook zo’n dot met lint. Wij noemden dat een knotje.

  • ms

   Ik denk niet dat ik zulk een dot nog wil, zo bovenop. Liever iets achter op mijn hoofd, maar dan wel mooi opgestoken en geen gedraaide worst.

   ?

 7. Als man zijnde heb ik daar geen probleem mee.
  Gewoon kort knippen en hopen dat het niet te vlug terug groeit. 🙂

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: