Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De verspilling

Met een beetje aanmoediging krijg ik het apparaat aan de praat. En ik denk dat ik maar eens naar een nieuwe batterij op de boodschappenlijst moet zetten.

Ik googel even CR2032 en krijg resultaat bij het Kruidvat waar er twee in één verpakking zitten voor de prijs van 3,49€, maar waar een actie loopt van 1+1 gratis.

Ik krijg ook resultaat bij Colruyt waar er vier in één verpakking zitten voor de prijs van 9,99€.

Vier batterijen dus voor een apparaat dat al enkele jaren meegaat met de oorspronkelijke batterij er nog in.

Maar bij het zien van die batterij denk ik: “Die hebben we in huis”. Wie zoekt die vindt -in dit geval: wie rommelt in de kleine prutsenschuif- en ja, Luc vindt vier CR2032 batterijen. Het spijtige ervan is dat die batterijen sedert december 2018 over datum zijn en geen van ons beiden zich kan herinneren voor welk toestel die ooit werden gekocht.

Over datum of niet over datum, als de huidige batterij de geest geeft, gaat één van die vier er eerst in. Vier batterijen kopen en er drie moeten van weggooien is een beetje van de zotte.

Previous

Deprimerend log

Next

11:14

11 Comments

 1. Zo hebben we hier ook batterijen liggen voor het geval we er nodig hebben. Die zullen ook wel overtijd zijn voor we het goed en wel beseffen.

  • ms

   Het probleem is dat, wanneer je één nieuwe batterij nodig hebt, je er vier moet kopen en dat de drie resterende dan over tijd gaan.

   Misschien kan je ze wel per stuk kopen -bij een Mr. Minit bijv.- maar die hebben wij hier niet.

 2. Batterijen, ook hier een handvol. Losse en nog in de verpakking.
  Die ik vaak nodig heb (voor de oren) koop ik op Internet.

  • ms

   Het is natuurlijk een manier om meer geld uit één batterij te slaan. Als je één batterij zou moeten kopen aan die prijs, zou je het duur vinden.

   Ik denk er dan aan om ze eens allemaal weg te gooien, maar dan vraag ik me af in welk apparaat ze zitten of zaten. Hebben we dat nog, of niet? En zo blijft de schuif met kleine prutsen gewoon wat ze is.

   Mijn batterijtjes voor mijn oren krijg ik bij die verzekering die ik genomen heb. Batterijtjes, alle onderhoud en herstellingen. Daar heb ik geen omkijken naar.

 3. Oei. Ik besef nu dat ik nooit naar die data kijk.

 4. elsje

  eigenlijk zijn het maar vieze dingen die batterijen. Maar tja we hebben ze nodig. Dat er een houdbaarheidsdatum op vermeld staat wist ik ook niet

  • ms

   We proberen om het zoveel mogelijk zonder batterijen te doen. Maar weegscha(a)l(en), hoorapparaatjes, draadloze muis, …

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d