Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Auw!

Het begon ergens in de winter. Iets hinderde en haakte in mijn mouw ter hoogte van mijn elleboog.

Bekijken van dichtbij -met een spiegel natuurlijk- leerde me dat ik waarschijnlijk te vaak op die elleboog op de tafel steunde bij het laptop-krantenlezen. Ik heb altijd al een pezzevelleke gehad en soms uit dat zich in rare dingen.

Ik scrubde wat, wreef er een paar keer een vettere crème aan en nam me voor bewust minder die elleboog te gebruiken.

Maar hoe gaat dat al te dikwijls met voornemens? Men vergeet. Ik dus ook tot de dag dat ik bij het steunen de pijn voelde, een rare plaatselijke pijn. En ik voelde zo al dat het daar weeral prijs was. Ik herhaalde de behandeling van de winter maar helaas het bracht geen soelaas. Het verharde vel verdween wel, maar de pijn bleef.

Toen ik het -weeral met spiegel- van dichterbij wou bestuderen zag die elleboog rood. Meer nog, het leek wel of die verbrand was.

Nu moest ik écht wel een deugdelijke oplossing zoeken en dacht aan het kussentje. Van oorsprong is het kussentje een auto-accessoire, met één kant in zachte stof en de andere zijde in een soort imitatie van zeemvel. Ik had het ooit al gebruikt ter ondersteuning van een toenmalige muispols.

Wat een mens nog allemaal moet meemaken … een verbrande elleboog en dat zonder met de ellebogen te werken.

Previous

Chaos

Next

Eindelijk zomer

9 Comments

 1. Waarschijnlijk een tenniselleboog die je krijgt zonder te tenissen. Dit heb ik ook gehad maar gelukkig ging het weg na een tijdje. Hopelijk bij jou ook.

  • ms

   Dat denk ik niet. Ik voel niets zo lang ik niet steun. Een tenniselleboog zou op andere ogenblikken ook hinderen.

 2. Slaap je op hard gesteven lakens? Daar heb ik ooit mijn ellebogen aan verbrand… én dat in een chique hotel… Een grappig verhaal om straks tijdens de vakantie eens over te bloggen.
  Het beste met je elleboog!

 3. Leuk slot maar wel een vervelend probleem. Zou het ook een ontsteking kunnen zijn?

  • ms

   Ik weet het niet. Het zou kunnen aangezien het niet echt de huid is die pijn doet maar een ietsiepietsie dieper. Maar eigenlijk voel ik het niet, enkel bij het steunen.

   Maar het kan dus wel.

 4. Ik raad ook een tenniselleboog. Gaat vanzelf over maar duurt lang.
  Wat het ook is, beterschap.

  • ms

   Zoals gezegd, denk ik niet dat het een tenniselleboog is.

   Feit is dat het kussentje nog maar eens zijn nut heeft bewezen.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: