Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Iedereen maakt wel eens een slippertje

mske zeilde de berg af zoals ze altijd doet, alleen zat de wind nu kop op kop zodat mske niet aan het kruispunt geraakte zonder bijtrappen. En toen zeilde Slow haar voorbij.  mske wou nog wat zeggen over modder die glad kon zijn maar dat vond ze dan precies lijken op een iets of wat gepikeerd zijn omdat hij haar had ingehaald, net omdat hij dat anders nooit doet.

Slow ging dus gezwind de bocht in en even gezwind ging zijn fiets onderuit en Slow languit … in de modder. Toen mske bij hem kwam was hij al rechtgekrabbeld en keek wat beduusd naar de schade. Hij zag er nogal gehavend uit. Modder op zijn trui vooraan en aan de mouw, een pijp van zijn broek meer modder dan pijp en zijn fiets die wat raar overhoop lag.  “Heb je je bezeerd?” informeerde mske.  “Mijn elleboog misschien” zei hij terwijl hij zich er van vergewiste dat er toch geen gat in die mouw zat.

Hij nam zijn fiets, gooide zijn been over de buis … “Je fietstas” zei mske. Slow keek om naar de fietstas die op haar kop in de modder stond. “Normaal krijg je die klittenband nooit los, en nu …” foeterde Slow terwijl hij de tas uit de modder haalde. Hij gooide zijn been over de buis en mske vertrok. Wat verder realiseerde ze zich dat Slow niet naast haar kwam rijden en keek om. Stond die daar toch doodgemoedereerd aan die fiets te morrelen zeker.  Hij gooide zijn been over de buis en mske vertrok tot ze zich realiseerde dat hij weer niet naast haar kwam rijden. Ze keek om. Hetzelfde scenario.

Ze zijn aan de bushalte geraakt en daar bleek dat hij bij die tussenstops zijn spatlap al had hersteld, alleen zijn zadel stond nog los en al had hij sleuteltjes in de reparatiekit, die tijd had hij niet genomen.  Ze namen de schade op. Een schaafwonde van een doormeter van dik 5cm op zijn elleboog en een serieuze kap in zijn been, waarschijnlijk door één van zijn pedalen. 

Mogelijk keken de mensen op de bus wat raar bij het zien van mske die eerst opstapte, wat niet raar was, en Slow die zo kort achter haar liep, wat wel raar was, zodat niemand de bemodderde staat zou zien waarin hij zich bevond. Ze zijn in Tienen maar een flesje ontsmettingsmiddel gaan halen, al stonden er hier al twee, ééntje voor dagelijks gebruik en eentje in de fietstas voor als ze verre fietstochtjes maken.

“Amke, je moet nog veel leren met de fiets” zei mske. Amke keek vragend en mske vervolgde  “Slow kan nog altijd beter vallen”.

Previous

De trappen van vergelijking

Next

Memorielaan

19 Comments

 1. Oei…nog niet zo goed dat het helemáál geen schade gaf hè! Wat is dat toch met die man en die fiets de laatste tijd..? als ie er geen platte band mee heeft, gaat ie er zélf plat mee! Ik denk dat het tijd wordt voor die helmverplichting!

 2. ms

  Een helm voor zijn elleboog en zijn scheen ?

 3. Mannen willen toch altijd stoer doen,wist je dat dan niet? Slow zal wel geen uitzondering zijn.Maar dat vallen zal hij toch wel meer moeten “bijschaven”,hahahaha! Gelukkig alleen maar modder en schaafwonden,en moest er geen pleistertje op de fiets?

 4. Haha neee…dat was nú hè…als ie blíjft klunzen met die fiets valt ie de volgende keer misschien met zijn knar op een stoeprandje…héél gevaarlijk hoor!

 5. Hoewel je natuurlijk ook beschermstukken hebt voor ellebogen en knieën…zoals de skaters hebben…is dat geen ideetje?

 6. ms

  Eigenlijk durf ik er niet goed mee lachen. Stel dat ik volgende week een smakker maak.

 7. Ja slippertjes…
  Hoewel niet voor elke slipper een beschermstuk bestaat.

  Liefs

  • ms

   Voor geen enkele slipper -woordelijk genomen- bestaat er een beschermstuk, voor de betrokken lichaamsdelen, in alle gevallen, wel.

 8. Als jij de volgende week een smakker maakt en de schade valt mee, dan lach je vast om jezelf ook (ik altijd wel hoor)!

  • ms

   Euhm … dat is niet zo zeker. Het valt te bezien hoe ik eventueel eens zou kunnen vallen …

   Het zou best kunnen dat ik heel erg boos word … op mezelf wel te verstaan.

 9. Die smiley eronder zegt genoeg!

  Btw…ik heb weleens stukken op m’n (lammybonten)slippers gezet…de tenen gingen kapot en ze zaten nog zo lekker…dus feitelijk kan het dus wél…beschermingsstukken op slippers hahahahahah!

 10. ms

  Dat zijn geen beschermingsstukken, dat zijn inzetstukken of reparatiestukken (ik wist niet dat er zulke agressieve tenen bestonden).

 11. Haha,zeer gevatte opmerking van Amke,en och jammer van de valpartij
  daaaag

 12. Han

  Sterkte an Slow gewenst. Vallen trouwens doet je niets, het is het neerkomen wat zeer doet.

 13. Het beschermde de punten van m’n slippers tegen die agressieve tenen!

 14. Gelukkig een val zonder al te erge schade. Zo besmeurd de bus op is wel geen lachertje.

  Bedankt voor het aardig compliment op mijn laatste log

  Groetjes

  Rudi

 15. liliwens

  Mijn man had minder geluk, die is vrijdag met de fiets tegen de grond gegaan, uitgeschoven in de bocht op natte bladeren. Zijn boven arm bovenaan de bol gebroken. Nu zit hij zes weken ingepakt en moet vier weken in half zithouding slapen beneden in de zetel. Gelukkig is het zijn linker arm, en wil hij niet teveel bemoederd worden

 16. gettie

  Moet ik nu lachen of medelijden hebben ?? Beiden zeker. Slow zal heel zeker pijn hebben aan de schaafwonden en wonde op zijn been , dus enig medeleven gaat jullie kant op. Fiets zal wel herstelling nodig hebben waarschijnlijk.
  Het (glim)lachmoment komt als ik mij voorstel hoe jullie weer met een verfomfaaide gevlekte kledij de bus moeten nemen. Hoe is het weer ? : 3 X is scheepsrecht !! Dat belooft ; want nog 1 beurt tegoed haha.

 17. hahahahaha ik zie het zo gebeuren !Die arme Slow, en dan nog een heel eind moeten fietsen terwijl dat zadel alle kanten uitkon ! Zàt lekker hihihi en dan maar trappen … tgoooh wat een rueze-fijn slippertje … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén