Wizzewasjes

Te lezen en te zien

Eens iets anders

Het is maanden geleden dat ik nog friet at. We maken dat -voorlopig- niet meer klaar.

Het is nog meer maanden geleden dat ik gefrituurde friet at. Zo vaak gaan we nu niet naar plaatsen waar men ons frieten voorzet.

Het grootst aantal maanden geleden is wel die keer dat ik friet van een frietkot at. Dat is, volgens mij, zelfs langer dan een jaar geleden.

Tot gisteren, op het familiefeest.

Het was eigenlijk een gezellig samenzijn met drankjes en praatjes en tegen 16.30u reed er een frietkraam door de poort en kon je friet halen met stoofvlees of 6 andere snacks naar keuze. Bovendien hoefde je na de eerste portie niet te stoppen, je kon bijhalen zoveel je wou.

Zoals naar goede gewoonte had ik al problemen om één portie op te krijgen en om alle problemen te vermijden heb ik ze grondig nagespoeld met cola zero.

Het zal weer lange tijd rustig worden in frietland, tot de volgende keer dat een feestdiner bestaat uit een rijdend frietkot, of wie weet welk ander origineel idee.

Previous

Het tempo

Next

De verslaving

14 Comments

  1. Toch lekker… als je er niet teveel van eet.
    Wij kregen op een feest frietjes van zoete aardappel met een pikante kruidenmayonaise. Wat was dat lekkerrrr!

    • Ik heb mijn portie niet helemaal op gegeten. Ik had altijd met een kleine friet al méér dan voldoende.

  2. Ik hoop dat ze gesmaakt hebben.

  3. Je helpt mij herinneren.
    Ik zal deze week eens een Frietje gaan eten.

    Warme groet,

  4. Heel veel friet eten we hier ook niet. Wel hoorde ik onlangs dat er frietkelels bestaan die zonder frituurolie werken. Dat interesseert me wel. Even navragen in de electrowinkel.

  5. Met de airfryer smaakt het niet helemaal hetzelfde, frites is echt een olie- of vetrecept.
    Misschien moet ik er aan wennen.

    • Ik heb nooit aanpassingsproblemen gehad. We bakten ze al een poos in de oven voor we tot de aanschaf van een airfryer overgingen.

      We bakken er soms zelfs bitterballen in of kroketten.

      Ik vind alles beter dan met een vetsmaak, maar ja ik snijd dan ook altijd het vet van het vlees, zelfs de vetrandjes van de hesp.

      😎

  6. jasmien

    Lekker toch! Met mate natuurlijk 🙂

  7. elsje

    Wat origineel dit idee tijdens het familiefeest. En och af en toe een zonde in de vorm van een frietje met stoofvlees dat moet kunnen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: