Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het tempo

Gekluisterd aan huis en haard, enerzijds door de aanhoudende aanmaningen om het vooral rustig te doen tijdens grote hitte, waar ik/wij meestal onze kleine en grote voeten aan vegen maar anderzijds ook door de aanstormende bronchitis van Luc, zag ik me genoodzaakt toch een nuttige passe-temps tijdverdrijf te zoeken.

De boeken die ik nog niet las vormen een mooi decoratief stapeltje en ik wenste ze dan ook niet in hun zalige nietsdoen te storen.

Ik toog naar de boekenkamer waar de dozen nog steeds gegroepeerd staan: aan twee kanten de boeken die wel al mee kunnen naar de boekenmarkt en in de hoek de dozen die ik jaren geleden kreeg toegestopt omdat ik toch zo graag las.

Na wat gegoochel gegoogel vond ik toch bevestiging dat sommige van die oude rommel nog enige waarde had en begon ik me af te vragen wat ik er bij vorige opruimingsactie toch mee had aangevangen aangezien ze volgens mij nog tamelijk nadrukkelijk aanwezig zijn.

Het boek, waarover sprake in het oudere log, is trouwens nog altijd een blijver. Die gaat niet weg. Het toont namelijk aan dat fake news niet enkel van deze tijd is -al denken ze dan nu van wel- maar dat het fenomeen in de jaren ’60 ook al bestond.

Al gesnapt? Vermits ik weer weet waarom ik het boek wou houden, wil zeggen dat ik tijdens het neuzen stil gevallen ben en het boek -dik kan je het niet noemen- opnieuw heb gelezen.

Het zal nog wat voeten in de aarde hebben eer al die dozen gesorteerd geraken, maar er zit wel heel wat boekenmarktpotentieel in, dat is een feit dat zeker is.

Mijn decoratieve stapel kan nog wat gerust zijn.


Foto genomen in de Kringwinkel in Brasschaat

Previous

De verleiders

Next

Eens iets anders

10 Comments

 1. Een spoedig herstel voor Luc!

 2. Een bronchitis bij zo’n weer moet erg lastig zijn. Wens hem beterschap.
  Gisteren was het geen weer voor boeken- of rommelmarkten wegens TE warm. Nu wat afkoelen.

  • ms

   Bij Luc worden verkoudheden meestal bronchitis. Hij neemt daarvoor medicatie die de dokter “vaccin in tabletvorm” noemt. Deze winter kreeg hij twee keer een verkoudheid, geen bronchitis.

   Nu beweerde hij dat het een verkoudheid was, maar hij zag er echt wel ziek uit. Het is een bronchitis maar de dokter zei dat het nu toch àl anderhalf jaar geleden was.

   Na anderhalve dag -lichte- antibiotica voelt hij zich beter en wil naar het familiefeest. Maar dat is dan weer in de Kempen en dat is blijkbaar de warmste zone van ons land.

   De rommelmarkt die we gisteren hebben afgezegd was enkel de voormiddag. We zouden sowieso vóór de grote hitte thuis geweest zijn.

 3. O jé, het met dit warme weer aan je luchtwegen te hebben, vervelend. Beterschap aan Luc.
  Maar om boeken te sorteren is het ook te warm.
  Gisteren zoveel koud water met ijsklontjes gedronken/gegeten dat ik de halve avond op het toilet zat. Nu nog.
  Ik weet dat ik te koud drinken niet verdraag maar ik kon het niet laten. 🙁

  • ms

   Ik kan gewoon niet zo koud drinken. Frisdranken e.d. staan nooit in de koelkast, gewoon in een koele ruimte.

   De nacht van donderdag op vrijdag had Luc enorm veel last, daarom ook dat ik hem aanried maar naar de dokter te gaan en zeker die rommelmarkt af te zeggen.

   Het sorteren van de boeken ging ook wel, zeker dat ik meer las dan sorteerde. Maar morgen of ergens deze week maak ik er wel werk van. Ik wil alle boeken in degelijke dozen en de Franse boeken apart en die voor het oud papier er uit.

 4. Jasmien

  Ik ben zo boos op mezelf dat ik mijn boek over de Witte van Zichem bij de ex heb laten liggen destijds. Dat was zo’n grappig boek.
  Nu kijk ik in de kringloop of op rommermarkten of ik er niet weer zo eentje tegenkom, je weet maar nooit …

 5. elsje

  Het blijft een heerlijk gevoel af en toe rond te neuzen in mijn boeken collectie. Laatst bladerde ik in een boek dat wat verstoft lag te zijn, vind ik een tekening van Rick voor zijn aller aller aller liefste mama zoals hij dat opschreef.

  Beterschap voor Luc

  • ms

   Er is zo een Chinees spreekwoord dat zegt dat, wanneer je een boek voor de tweede keer leest, je een oude vriend ontmoet.

   Daar zit wel iets in. Moest je het alle dagen lezen zou die vriend een stukske zagen.

   ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén