Wizzewasjes

Dubbel gebubbeld

De kleine geste

Dat het hem in de kleine dingen zit …

Het kan gebeuren in deze wereld die compleet op zijn kop staat dat ne mens zich voorziet om geen boodschappen te moeten doen tot de eerste week van januari, tot ne mens vieze goesting krijgt in bakken en tot de conclusie komt dat het klaargemaakt bladerdeeg in supermarkten altijd rond blijkt te zijn of te duur voor wat het is bij een bakker-patissier.

Waarop ne mens het in zijn kop krijgt: “waarom maak ik het niet zelf?”, waarop diezelfde mens bedenkt dat ze toch altijd margarine gebruiken en geen boter.

Waarop ne mens bij de lokale patatten- en appelteler iets laat vallen over die boter vermits ze er toch eieren en spruiten verkopen ook.

Waarop de teelster zegt: “Wacht even”, haar garage induikt en ne mens verwezen achterlaat, waarop ze even later buitenkomt met een pak boter dat ze zelf kocht en zegt: “ik had er nog eentje in de diepvriezer”.

Ne mens zou der effenaf ondersteboven van geraken … ware het niet dat die vrouw ons eerder ook al eens op verrassende manier verrast had.

Oei! Nu verraad ik toch dat ik ne mens ben …

Previous

We feesten elders

Next

Eeuwenoud brandend actueel

13 Comments

 1. Wij hadden hier vroeger ook zo’n vrouw aan de kassa die iedereen hielp en tips gaf, zelfs bloemen op je verjaardag. “Mevrouw je kocht twee kipfilets, je krijgt er twee gratis, ik ga ze meteen voor je halen… “ Echt waar, zo was Ankie. Nu met pensioen. Ik mis haar.

 2. Mensen die klaar staan om je te helpen zijn schaars tegenwoordig. Die moet je koesteren.

 3. Dat is iets om blij van te worden, heerlijk!

 4. elsjeveth

  De kleine dingen die het leven zo aangenaam kunnen maken. Daar moet je van blijven genieten.

 5. Ik maakte gisteren een appeltaart met bladerdeeg aan -30% van den Delhaize!

  • ms

   Ik had er plezier in om het zelf te maken. Vroeger bakte ik veel. Toen ik de zaak had, had ik daar helemaal geen tijd meer voor.

   Nu dus weer wel, maar nu zijn de eters het huis uit …

Wat denkte daarvan?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: