Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het lege

We deden sowieso al niet zo veel, we waren sowieso al wat aan de luie kant en wat afstandelijk. Toen kwam corona. En niet veel werd nog veel minder.

Als ik daar nu over nadenk en kijk naar de lege agenda, die wél vol staat als ik op “wandelingen” klik, vraag ik me af waarom een mens toch altijd iets te doen wil hebben.

Wij wandelen graag én veel maar als er een stok achter de deur komt te staan … dan is de leute er snel af.

Dus, waarom wil een mens altijd iets te doen hebben?

Een leeuw, bijvoorbeeld, heeft dat probleem niet. De leeuwin zet zich recht, doet een wedstrijdje hardlopen, vangt één en ander, sleept het menu naar huis, de familie doet zich tegoed en gaat dan liggen verteren. Wat doen ze nog? Een verplaatsing naar de lokale plas. Daarna gaan ze weer over tot wereldbeschouwing. Dat er af en toe nog eens gepaard moet worden kan men zien aan het jong geweld.

Het moet daarom niet altijd een leeuw zijn. Een kikker blijft in zijn poel. Een pad gaat dan wel op pad maar steekt liefst enkel de straat over. Maar geen van die beesten krijgt het in zijn kop om maar eens op reis te gaan, de wereld te gaan verkennen of in groep te gaan staan hossen op bambammuziek.

Waarom doen wij dat wel? Waarom kunnen wij niet rustig thuis zitten, af en toe een efforke doen om proviand te vangen in de frigo en ons naar de lokale waterkraan begeven en daarna rustig de wereld in beschouwing nemen en overdenken en filosoferen.

De vogels in de tuin, die zijn wel bezig. Die zijn zelfs erg druk bezig. Maar die bouwen dan weer elk jaar een nieuw huis. Een idee voor een Belg? Niet toch. Het staat hier zo al vol gebouwd.

Previous

Op stap schuifel

Next

Manken en hinken

16 Comments

 1. Heerlijk en zo herkenbaar en vandaag genieten in gezelschap van zon!

 2. Geniet van de zon en de buitenlucht vandaag!

 3. Deze tijd doen we ook ’n beetje als dieren. 🙂 De een wat meer dan de ander.
  Vanmorgen las ik een stukje over hoeveel mensen genieten van de rust. Meer dan we denken.

  • ms

   Dat is maar goed ook. Er zijn al zagers en klagers genoeg.

   Ze zouden al die luie leeuwen eens mogen interviewen.

 4. Moesten wij zijn gelijk de leeuwen zaten we nog in Africa op of onder een boom. Bouwen zou dan ook geen optie zijn.
  Geniet van deze mooie dag.

 5. Ik heb graag iets om handen en het liefst thuis. 🙂

 6. Er zijn mensen die effectief prima thuis kunnen blijven, maar ik ben niet zo. Heb half maart binnen gezeten en daar word ik bloedchaggo van. Overigens zoek ik mijn heil in dagtrippies en mis ik dingen als vakanties niet.

  • ms

   Wij kunnen dat dus wel. Gemakkelijk zelfs. Maar zonder corona gaan we wel meer eens een dagje weg … als we wat uitgezeten zijn.

   Na een paar uitstapjes verlangen we weer naar de dagen thuis.

   Vakantie missen we wel. Daar kijken we echt naar uit. En vooral het voorbereiden van een vakantie vind ik een allerplezantste bezigheid.

 7. elsjeveth

  We vliegen net als de vogels graag uit. En nu dat niet echt meer kan naar verre oorden, is de tuin ook een heerlijk oord om uit te vliegen, in gedachten dan

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén