Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Peipo en pfieoewiet

Ooit lang geleden las mske wekelijks in het plaatselijk gazetteke, in een speciaal daarvoor opgezette rubriek, de avonturen van de plaatselijke brandweer. Kleine vermeldingskes zoals bvb.

Brandweer van O. rukt uit om wespennest te verdelgen in Diestraat, nummer zoeveul te Weetikveel

mske las dat omdat het grappig was te lezen waar die mensen zich allemaal moesten mee bezig houden.

Was er iets belangrijkers dan werd er wel een heel artikeltje aan gewijd.

Nu heeft ze daar eigenlijk jaren niet aan gedacht. Tot deze week. Ze was in de gang en wou naar boven en hoorde hen. De ganse tijd dat ze de trap opging en boven was hoorde ze zowel de brandweer als de politiewagens voorbijrijden op de hoofdweg. Dat moest oftewel een ganse kolonne zijn oftewel was het daar ergens in de buurt te doen.

Hoe ze weet dat het brandweer én politie was? Volgens mske peipoën brandweerwagens terwijl politiecombi’s pfieoewieten.

En mske bedacht dat het eigenlijk niet de eerste keer was dat ze zoiets hoorde. Zo af en toe rijden er hier eens peipoërs of pfieoewieters voorbij en van tijd tot tijd maken ze zo een drukte zoals deze keer deze week.

Het eigenaardige is wel dat we nooit te weten komen wat er gaande was, maar het gaat blijkbaar altijd wel om meer dan een wespennest.

Hier is nochtans ook een lokaal gazetteke.

Previous

Stukken en brokken en ander gedoe

Next

Vlees

3 Comments

  1. hier is het van hetzelfde en jij hebt maar twee verschillende pioèees! Wij horen er een stuk of vierolitie,ambulance en de motards,om de brandweer maar niet te vergeten.Dan vraag ik me iedere keer of er een ramp is gebeurd als ik al dat lawaai hoor!

  2. ms

    Ja zeg !

    Het verschil tussen een koekoek en een klein vogelke is gemakkelijk te horen, maar tussen al die klein vogelkes onderling …

    Het verschil tussen peipo en fieoewiet is ook duidelijk. Wij hebben ook ziekenwagens en gemotoriseerde hoor. Dat verschil leren kennen zal ik misschien ooit eens doen als ik ook op pensioen geraak. Als ‘t mij al zou interesseren.

  3. ze ooit bij jullie voor de deur stoppen dan is het dus een verrassing wat het zal zijn hihi

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: