De vader van Ex heeft zijn kaaksbeen gebroken. Dat is niet om te lachen en toch heeft mske heel even gedacht: “hij heeft het zelf gezocht” toen het haar verteld werd.

Haar schoonvader was een prettige man en ze mocht hem graag. Ze voelde veel sympathie voor deze man die getrouwd was met die anderhalve meter vergift.

Hij ging werken en zorgde daarna voor de hof en voor zijn duiven.

Schoonmama zei altijd dat ze die vuiligheid buiten wou, die duiven dus, en ze beweerde dat die er uit moesten als hij op pensioen ging want die gingen haar te veel kosten. En hij deed werkelijk de duiven weg toen hij op pensioen ging en voor de hof zorgde hij ook niet meer, want hij was oud. Hij zette zich in zijn relax zetel en kwam er niet meer uit. Hij keek de ganse dag naar TV en schafte zich allerlei dingen aan die goed zijn voor echt oude invalide mensen zoals een zak om de voeten warm te houden.

Als mske zei dat hij eens meer moest buitenkomen en iets gaan doen antwoordde hij: “ik heb al genoeg gedaan, ik ga er nu van profiteren” en nestelde zich nog dieper in zijn relax.

Toen begon hij met ganse weekends in de kliniek te gaan liggen. Het scenario was steeds hetzelfde: hij kreeg een hartinfarct op vrijdagavond, belde Ex op om hem weg te brengen en bleef daar tot ’s maandags want dokters van wacht nemen geen risico’s. En er werd van Ex verwacht dat hij daar bleef want pa was heel slecht en schoonzus dierf niet in klinieken blijven. Schoonvader heeft nooit een hartinfarct gehad.

Toen mske daar iets over zei tegen Ex, antwoordde hij dat hij het risico niet wou lopen dat het ooit eens waar zou zijn.

Na de breuk met Ex hoorde mske maar af en toe iets via Zus en Zoneke. Dat varieerde van: “peter is nu wel heel erg slecht” en “Zus zat een gans weekend in de kliniek” en mske zei dat dat logisch was; de man had zichzelf volledig laten verzwakken. Het was weer loos alarm.

Nu wist Zoneke te vertellen dat hij bijna niet meer kon gaan en dat Ex had voorgesteld een looprekje te halen, wat hij had geweigerd. Hij is nu gevallen en heeft zijn kaaksbeen gebroken. De dokter en de kinesiste hebben nu gedreigd dat ze zijn zetel gaan afpakken en nu heeft hij wel een looprek.