Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alles komt te vroeg

Er was een tijd, een hele poos geleden, dat mske erg wist van de uurveranderingen. In die tijd moest ze op een bepaald uur opstaan en dan kon ze daar een week aan één stuk door ongemakkelijk van zijn.

Sedert ze hier woont en helemaal voor niemand noch iets moet opstaan had ze daar minder problemen mee. Het winteruur deerde haar eigenlijk helemaal niet meer.  Het zomeruur is toch nog altijd wat anders omdat ze er dan vroeger uit moet en dat dan ook wel doet.

Dat is nu niet zo. Het winteruur speelt op. Al van zondag.  mske is te vroeg wakker, draait zich nog eens en wordt pas twee uur later wakker. Ze heeft te vroeg honger, wil daar niet aan toegeven en voelt zich futloos. Ze wordt veel te vroeg moe, wil daar niet aan toegeven en valt als in een coma in haar bed.

Erg gunstig voor de werkprestaties is dat ook niet. En dat allemaal om ’s morgens later het licht te moeten aansteken terwijl het ’s avonds dan weer vroeger aan moet. 

Een kleine mededeling voor de mensen van de uurregeling?  Het is in de winter nu eenmaal altijd minder lang dag dan in de zomer. Verschuiven en schipperen kan daar niks aan veranderen.

Previous

Wisselvallig treinverkeer

Next

Hop paardje hop!

14 Comments

 1. ms

  @ omamoetje : Amke en Ella lagen gisteren ook onmiddellijk in slaap terwijl ze anders toch nog wat liggen spelen in bed.

  @ mizzD: daarmee dat ik dacht dat ik er geen problemen meer mee had. Ik werd wakker op mijn gewone uur en dan was ik gewoon een uur vroeger met alles. Dat zette zich dan wel weer na een tijdje. Bij het zomeruur verplicht ik me dan van een uur vroeger op te staan omdat het werk toch ook gedaan moet worden. Deze keer zit het fout. Ik wijt het aan de stress die hier hangt.

 2. en dan moet ge juist a

 3. en dan moet ge juist als dat uur veranderd eens drie kleine kinderen in huis hebben. Die vertonen allemaal dezelfde symptonen als mske, en oma krijgt ze in kwadraat ! Maar troost, we hebben nog een ganse winter om ons aan te passen.

 4. Ik heb daar echt geen last van..ik slaap wel wat langer..maar ja…dat kán ik ook: geen werk dat op me ligt te wachten hè.
  Vriendlief had zich afgelopen zondag óók verslapen..op zijn ‘biologische wekker’ wakker geworden, gedacht ‘oh ik heb nog een uur’ en toen als een blok weer in slaap gevallen en 2 uur later wakker geworden..dat werd dus niet mountainbiken voor hem haha!

 5. Maar laat dat dan toch niet hangen! Geef het een stoel!

 6. ms

  Dan blijft het zitten in plaats van op te krassen ! En ik tracht zo hard het buiten te trappen.

 7. Ik heb daar geen last van maar ik moet ook niet zonodig opstaan,wel eerder dan manlief want hij moet verzorgd worden,ik bedoel hij kan niet meer voor zichzelf zorgen met eten en zo,maar ik kan nu wel genieten van een ontbijt alleen

 8. Blijven trappen dan..een soort van watertrappelen hè…je hoofd boven water zien te houden!

 9. Mske,voor mij mag het altijd winteruur zijn.Ik voel me meer op mijn gemak met het winteruur want dat was het uur waar ik van baby af aan gewoon was.En wat een werk om al die klokken iedere keer af te stellen.Nutteloos werk vind ik dat. Maar ik moet eerlijk zijn dat ik de eerste weken ook vroeger wakker ben en me nog eens omdraai en dan een gat in de dag slaap….Niemand die er hier last van heeft,gelukkig maar

 10. ms

  Het blijft me al gelijk ! Winteruur of zomeruur, maar dat verwisselen is er te veel aan. Er zijn hier veel klokken die zichzelf juist zetten zoals de pc, de telefoon, maar owee als je één van de andere vergeet !

  Als ik langer blijf liggen heeft er niemand last van behalve ik. Dan moet ik namelijk ’s avonds langer doorwerken en dan is het hek helemaal van de dam.

 11. liliwens

  Zelfs mijn hond heeft er last van, die staat nu om drie in plaats van vier uur op haar strepen om buiten te gaan

 12. ms

  Sloef heeft zich deze keer sneller aangepast dan ik.

 13. Die voelt die stress ook niet natuurlijk!

 14. ms

  Niet op dezelfde manier, dat niet, maar hij maakt zich uit de voeten als ik de trap op en af storm.

  Hij heeft wel enkele dagen ’s morgens voor de kamerdeur zielig staan doen terwijl hij ’s avonds ook heel demonstratief in de eetbak ging kijken.

  Het rare aan die kat is dat hij dat niet eens direct opeet. Neen, het moet er gewoon in liggen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén