Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat was dat? Dat was het!

De eerste midweek zit er op. En wat bleek? Zagen we er met lichte schroom tegenop, was het als het opentrekken van een dichtgeslibde porie die nu schreeuwt om meer.

Zwemmen deden we -nog- niet. Nog te vroeg op het jaar. Nog te veel zomertoeristen die samentroepten op de boorden van het bad als was het hun eigen ersatzstrand.

Ons niet gelaten. Er viel nog vanalles te beleven.

We kijken nu wel écht uit naar de volgende midweek, voorzien binnen een tweetal weken … als corona niet wéér roet in het eten gooit.

Ondertussen laait de dreiging van een volgende golf en de daaruitvoortvloeiende privacydiscussie hoog op. Niemand mag wat vragen, maar als iedereen die wel gevaccineerd is nu eens op zijn strepen zou staan en spontaan dat bewijs voorleggen … wat dan?

Ach ja, we zullen ons moeten realiseren dat “De Ideale Wereld” enkel een TV-programma is en wij altijd aan de kant van de barrière zitten waar de klappen vallen.

We zullen nog wat teren op wat jammer genoeg voorbij is en uitkijken naar wat -normaal gezien binnenkort- nog komen gaat.

Previous

Het weekmenu

Next

Meegaan met mijn tijd

10 Comments

 1. Ik denk dat het voorleggen van bewijs van vaccinatie erdoor komt in vele zaken.

 2. Ja, lijkt mij ook het beste. Of een jaarlijkse vaccinatie zoals de griepprik, het ziet er niet naar uit dat we dit virus kwijtraken.

  • ms

   Die griepprik halen we ook alle jaren, waarom zouden we dan geen tegen covid halen.

   Hier gaan nu al de eerste uitnodigingen voor een derde vaccinatie verstuurd worden voor risicogroepen.

   Iedereen wil zijn vrijheid. Ik ook. Maar ik vind wel dat ik het niet aan de anderen moet overlaten om het voor mij te regelen. Mijn gedacht. Mijn verantwoordelijkheid.

 3. Prima maar ik ken mensen die nauwelijks zelf denken. Lijkt me moeilijk voor een overheid.

  • ms

   Ik volg de raad van de virologen, die zijn nog iets voorzichtiger dan de overheid waar de ene het over vaccinatiepassen heeft maar de andere alles wil lossen.

 4. Fijn dat jullie zo genoten hebben!!

 5. elsjeveth

  In deze houd ik mij stil en schrik van de gedachte dat er een bewijs voorgelegd moet worden qua vaccinatie…ik had nog steeds het idee dat we in een vrije wereld leven. Helaas…

 6. elsjeveth

  Een kleine nabrander van mij.
  Wellicht kan er ook eens worden nagedacht over personen met een geldige reden voor het niet vaccineren, dit in verband met de gebruikte medicatie en het risico dat een vaccinatie inhoudt voor hun immuumsysteem en dat er in een overleg met de huisarts is besloten voorlopig niet te vaccineren? Dan is de verplichting om aan te tonen dat je gevaccineerd bent wel erg zuur.
  Zeker als de maatregelen nog steeds in acht worden genomen.
  In plaats van mensen meteen te bestempelen als asociaal en anti-vaxxer…
  Een hele andere kant van de medaille nietwaar?
  Bij deze sluit ik de discussie en ga over tot de orde van een mooie zonnige maandag.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: