Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het weekmenu

De aanbieding voor Sunparks was niet in een huisje, maar in het hotel. En Luc zei dat hij dat wel eens wou ervaren. Dus boekten we. Het zag er in die periode echt goed uit met Corona, we zaten in een groene zone. Wisten we veel …

Pas later kwam het besef, toen ik weer bewuster met mijn kcal bezig was omdat er weer lichte verhoging was, dat we bij het hotel ook ontbijt hadden en dat we uit eten moesten gaan. In een hotelkamer heb je geen keukentje.

Hoe moet je nu uitrekenen hoeveel je binnen krijgt, hoe telkens uitkijken wat je kan eten op restaurant? Hoe de controle houden? En ja, ik heb die controle nodig om mijn eten me te laten smaken.

Vorige week woensdag zei Luc dat hij een menu had samengesteld voor deze week. En ja, het menu werd goedgekeurd. En ja, we gingen op restaurant. En ja, ik kon de dagelijkse hoeveelheid in het oog houden.

Vandaag, vrijdag, gaan we naar huis. Nog één keer een maaltijd afhalen en morgen vroeg zien we thuis wel waar we uitgekomen zijn. Al kon ik dat hier wel van dag tot dag afwegen op mijn hebbeding.

Previous

Uitentreuren

Next

Wat was dat? Dat was het!

12 Comments

 1. Het zit er weer op. Hopelijk genoten, met of zonder calorieën tellen.

 2. Het zal wel wennen maar mij lijkt het niet plezierig zo je eten te moeten uitmeten.
  Was de rest van de dagen geslaagd?

  • ms

   Het is de enige manier om plezier te hebben van mijn eten. Anders overschat ik of stop te snel.

   Ik vertelde nooit hoeveel ik woog of hoeveel ik afviel al halen anderen daar de krant mee.

   Maar het is indertijd zover gekomen door de evenementen, door te veel hotels, te veel restaurants en geen weegcontole.

   Dat nooit meer!

   En geslaagd! En hoe!

 3. Dat is een goede uitleg.

 4. elsjeveth

  Ha genoten van een heerlijk verblijf, je laten verwennen met een ontbijt en een menu en ook een goed gevoel wat betreft het kcal tellen.
  Bravo!!!
  Als ik je uitleg aan Bertie lees snap ik waarom je dat moet doen.
  Vind ik knap, voor mij zou dat een grote belemmering van mijn vakantievreugde zijn.

  • ms

   Als ik het niet zou doen zou ik me de hele vakantie ongemakkelijk voelen omdat ik weet dat instandhouden gemakkelijker is dan nog eens opnieuw te moeten beginnen. Want waar haal je daar de couragie weer voor?

   • elsjeveth

    Dat is helemaal te begrijpen en je moet geen naar gevoel hebben achteraf! Eenmaal zover gekomen
    Is het zonde om dan weer terug naar af te gaan

    • ms

     Een duvelse schrik heb ik ervan. Gewoon het gedacht dat ik daar terug moet aan beginnen. Het heeft anderhalf jaar geduurd eer ik in mijn goeie BMI zat.

     Zou toch zunne zijn om dat naar de knoppen te helpen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén