Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De midweek maal twee

Even op een rijtje zetten wat er nu verder gebeurde met de afgezette midweek Erperheide.

We kregen al snel een mail met nog eens alle uitleg over corona, zoals we die natuurlijk ook al in de media hadden gelezen.

Daarin kregen we ook de melding dat we in de loop van de komende weken een voucher zouden ontvangen waarmee we voor het betaalde bedrag een nieuwe boeking zouden kunnen doen.

Als die boeking duurder werd zouden we moeten bijbetalen, zo die goedkoper zou uitvallen zoden we nog een voucher krijgen om te gebruiken in de parkwinkels en/of -restaurants.

Ondertussen echter bleef ik nieuwsbrieven krijgen die trachtten me te lokken met: “boek nu, kies de datum later” zodat ik uiteindelijk de telefoon greep en belde.

Want we waren nu toch al 3 weken later en waar bleef die voucher? En als iedereen zo maar kon boeken, moesten wij dan tevreden zijn met een datum die ons eigenlijk niet zinde omdat het verder volzet was? Of was er misschien nog die andere mogelijkheid die ik overwoog?

Ik kreeg antwoorden, de goeie. Want die voucher zou sowieso komen en neen, die nieuwsbrieven waren in zekere mate niet zo belangrijk omdat reserveren wel altijd zou kunnen.

Bovendien -en dat was waar ik had op gehoopt- bestond inderdaad de mogelijkheid om onze verplaatste boeking aan onze komende boeking voor november in de Eifel te koppelen zodat we er geen midweek maar acht dagen zouden verblijven. Dat zou ik kunnen regelen als ik de voucher ontving.

Ik zei stante pede die nieuwsbrieven op. Ik had me daar trouwens nooit voor ingeschreven.

De voucher kwam, dag op dag één maand na de voorziene incheckdatum, te boeken binnen het jaar na die voorziene incheckdatum maar het verblijf zelf kon dan wel tot september 2021.

Ik verlengde de midweek Eifel in november. Kan ze dan weer niet doorgaan dan moeten we maar één periode verschuiven en dan hebben we toch maar weer 8 maanden gewonnen om opnieuw te boeken.

Of het in november kan doorgaan of niet, ik ben blij met deze oplossing. Een mens leert blij te zijn met een slag in het water … als die goed uit komt.

Previous

De boekenlijsten

Next

De koekskes

17 Comments

 1. Het is lastig, want ook als verhuurder kan men geen kant op omdat men niet weet wanneer het wel weer zal kunnen. Als huurder kan men niet onbezorgd dromen van de vakantie. Het is allemaal zo onzeker. Hier in het toeristische Zeeland is het bang afwachten hoe lang sommigen nog overleven in de horeca…

  • ms

   Het is verleidelijk om je geld terug te eisen maar ja, voor de verhuurders wordt dat dan een zware dobber. Na enig overwegen vind ik dit de eerlijkste oplossing.

   Maar het moet niet te lang doorgeschoven worden want geld devalueert en het zou kunnen dat je, na enkele keren uitstellen voor hetzelfde geld recht op minder dagen zou hebben.

   We hebben nu 9€ opgelegd voor een dag minder maar het is dan wel een weekend.

   Dus ja, ik ben er content mee.

  • Een mooi compromis.

   • ms

    Dat vind ik ook.

    Ze hadden ook de lengte van het verblijf als maatstaf kunnen nemen, maar als je het gezaag in de media leest, zouden er ook daar geprobeerd hebben een groter deel van het laken naar zich toe te trekken.

    En op deze manier compenseert het enigszins de vakantie in de Eifel want van daaruit kunnen we ook zaken doen die we voor nu hadden gepland.

    Als het al doorgaat … met corona weet je nooit.

   • Wij zijn hier aan het uitbollen, maar wat een gedoe met de openstaande reserveringen… Normaal gezien was het eind augustus einde verhaal, maar nu moeten alle reserveringen verplaatst worden, dus we blijven nog een tijdje aan de gang. Als we mogen verhuren… Tot 22 mei alvast niet. Daarna zien we wel. Ik betaal de voorschotten terug als het niet meer kan of mag. Een aantal annuleerden al en kregen het geld meteen terug. Anderen willen persé toch nog hun verblijf opnemen… maar als het niet mag, is het einde verhaal want wij stoppen er sowieso mee wegens stopzetting en verhuis.

 2. Uiteindelijk een oplossing, die beide partijen tevreden stemt.
  Deze zomer zou ik er echt iets aan doen, aan de vakantie, maar boek voorlopig niets.

  • ms

   Sedert die zomers zo heet werden besloten wij niet meer in volle zomer op vakantie te gaan. Schotland was wel een goed alternatief, maar dat viel dan weg.

   Een week à tien dagen in mei en in september vonden wij dan een goede oplossing.

   De zomervakantie zouden we sowieso thuis blijven.

   Ik heb nu nog een weekend Manderscheid in juni, dat ik zo goed als zeker ga afzeggen, zelfs als het zou kunnen. Vakantie in september? Een groot vraagteken.

 3. Hoe dan ook de voucher is er en jullie hebben leuke vooruitzichten.

  • ms

   Voorlopig zie ik dat als een zorg minder.

   Het plezier van het vooruitzicht komt pas als er meer duidelijkheid komt of het al dan niet kan doorgaan.

   Ik maak me liever niet blij om een dode mus.

 4. Het is een gedoe met al die vouchers.
  Wat dat betreft ben ik zo blij dat wij gewoon helemaal (nog) niets geboekt hebben.

  • ms

   Eigenlijk ben ik wel blij dat ik boekte. Het wordt afwachten of het doorgaat en indien niet herboeken we gewoon op een latere datum.

   Maar ik weet niet of ik nog bij Center Parcs of Sunparks ga boeken zolang er geen vaccin bestaat.

   De andere vakanties boek ik gewoon verder, maar wel via boeking.kom mét de annulatiemogelijkheid. Als het dan ooit terug normaler wordt kom ik toch niet te laat om te reserveren.

 5. elsje

  We waren ook content met de service van Ross Holidays (Griekse vakantie reisorganisatie) Onze reis naar mijn zus en zwager stond gepland op 18 mei. Zonder mankeren kunnen verplaatsen naar eind september, zelfde prijs, zelfde kortingen (geen bagagekosten korting op de autohuur) zelfde accommodatie en de garantie dat, in geval in september de reis alsnog niet door kan gaan vanwege de lockdown alles onder dezelfde conditie kan worden opgeschoven naar voorjaar 2021.
  Inmiddels begrijp ik van mijn zus dat het de goede kant op gaat in Griekenland dus we duimen.
  Ineens kan er heel veel en zijn alle mitsen en maren en stiekeme voorwaarden blijkbaar van de baan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén